A gyergyószentmiklósi műjégpálya tetőszerkezetének felújításáért dolgoznak – a megyei tanács RMDSZ-es csapata sportszerűen dolgozott Gyergyószentmiklósért az elmúlt években

A gyergyószentmiklósi műjégpálya tetőszerkezetének felújításáért dolgoznak – a megyei tanács RMDSZ-es csapata sportszerűen dolgozott Gyergyószentmiklósért az elmúlt években

A gyergyószentmiklósi műjégpályán tartott terepszemlét Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsának alelnöke, Bende Sándor, az RMDSZ területi szervezetének elnöke és Nagy Zoltán, Gyergyószentmiklós polgármestere május 18-án, szerdán. A látogatás során felmerült a műjégpályán elvégzendő főbb feladatok listája, élükön a tetőszerkezet teljes felújításáról.

Borboly Csaba kiemelte, hogy a megyei tanács RMDSZ-es csapata sportszerűen dolgozott Gyergyószentmiklósért az elmúlt években, igyekeztek minél jobban támogatni a város fejlődését. „A sportban is jó szurkolói tábor segítségével lehet eredményt elérni, a közéletben is hasonlóan tudunk előre menni, és a város lakóinak biztatásával, felhatalmazásával tudjuk folytatni az elkezdett munkát, hiszen sok olyan feladat van még, amit összefogással el tudunk végezni” – mondta Borboly Csaba.   

Bende Sándor elmondta, a szezon lejártával felmérték a jégpálya állapotát, hogyan lehetne támogatni a Gyergyó térségi jégkorong továbbfejlődését, és azt tapasztalták, hogy a tetőszerkezet nagyon rossz állapotban van. „A következő mandátumban odafigyelünk arra, hogy együtt oldjuk meg ezt a problémát annak érdekében, hogy a Gyergyó területi fiataloknak továbbra is legyen, ahol a hagyományos sportot megtanulják és továbbvigyék, ezzel is öregbítve Gyergyó hírnevét, és minél több bajnokot tudjunk kinevelni” – emelte ki Bende Sándor.

Nagy Zoltán elmondta, nincs jobb- és baloldali probléma, csak megoldandó probléma, éppen ezért a megyei tanács támogatására számítva szeretnék elvégezni a munkálatokat. „Gyergyó térség jégkorongja meghatározó tényező az országos jégkorongban, éppen ezért számítunk a megyei tanács támogatására, hiszen ez által nemcsak a gyergyói, de a székelyföldi és nemzeti jégkorongot is támogatják. Ez a munkálat egy elkezdett projekt folytatása a műjégpályán, amely mérföldkő volt a város életében, hiszen nagy mértékben támogatta a megyei tanács eddig is a felújításokat, a további munkálatokhoz is hasonló támogatásra számítunk” – mondta Nagy Zoltán.

Barti Tihamér szerint az elmúlt években pozitív változások voltak tapasztalhatók a gyergyószentmiklósi jégpályán, ami a jégkorong támogatását illeti, a hűtésrendszer teljes cseréjétől, a palánkok felújításán át, egészen a plexivédők lecseréléséig. „Most is sok gyergyói pályázat nyert Hargita Megye Tanácsától felszerelésekre, különböző turnék szervezésére, és ami fontos, hogy idén egy község kivételével a Gyergyó térségi községek mindegyike tett le pályázatot a megyei tanácshoz, ebből is látszik, hogy a gyergyói sportélet megerősödött, és mindenki megpróbálja kihasználni a lehetőségeket” – emelte ki Barti Tihamér.

 

kapcsolódó

Hírlevél