Vincze Loránt az EP Alkotmányügyi Bizottságának új alelnöke

Vincze Loránt az EP Alkotmányügyi Bizottságának új alelnöke

Az RMDSZ európai parlamenti képviselőjét, Vincze Lorántot az EP Alkotmányügyi Bizottságának (AFCO) alelnökévé választották kedden.  „Jelen kell lenni azokban a testületekben, ahol alakíthatjuk Európa és benne az őshonos közösségek jövőjét. Az AFCO az EP egyik legrangosabb szakbizottsága, amely felügyeli az európai integrációs folyamat intézményi vonatkozásait, különösen a Szerződések végrehajtását és szükség esetén azok módosítását. Ide tartozik az európai polgári kezdeményezések kérdésköre és az Európa jövőjéről szóló konzultációsorozat. Alelnökként még intenzívebben folytathatom ezt a munkát” – nyilatkozta Vincze Loránt a megválasztását követően.

Az RMDSZ képviselőjét az Európai Néppárt jelölte a tisztségre, és 21-5 arányban szerezte meg a szavazatok többségét a finn jelölttel szemben.

A keddi ülés napirendjén szerepelt két olyan munkadokumentumnak a vitája is, amelyeknek az Európai Néppárt részéről az erdélyi képviselő a jelentéstevője: az EP és a nemzeti és regionális parlamentek közti párbeszédről és az európai szubszidiaritásról szóló javaslatok, amelyek az Európa jövőjéről szóló konferencia vitaanyagai lesznek.

 

kapcsolódó

Hírlevél