Újabb földrengésbiztonsági intézkedéseket foganatosít a fejlesztési minisztérium

Újabb földrengésbiztonsági intézkedéseket foganatosít a fejlesztési minisztérium

„Az emberek biztonsága a legfontosabb. Azon dolgozunk, hogy az épületek földrengésbiztossá váljanak, minden körülményt megteremtünk ahhoz, hogy az emberek élete, egészsége biztonságban legyen. Újabb, az épületek tartószerkezetét felmérő szakembereket akkreditál a fejlesztési minisztérium” – nyilatkozta Cseke Attila RMDSZ-es fejlesztési szaktárcavezető.

Újabb építkezési szaktanácsadói és tervezési ellenőrvizsgát szervez a fejlesztési minisztérium, jelentette be az RMDSZ-es miniszter. Mint ismeretes, 2021 és 2022-ben két versenyvizsgát szervezett a szaktárca, ezzel mérsékelték a szakemberhiányt.

A fejlesztési miniszter elmondta: Románia földrengésveszélyes megyéiben szaktanácsadó-hiány van, így például a földrengés által sújtott Gorj megyében nem volt elég építkezési szaktanácsadó, aki felmérje az épületeket földrengés után. Vrancea megyében, Beszterce-Naszód megyében hasonló a helyzet, tette hozzá a szaktárcavezető.

A minisztérium ezért versenyvizsgát hirdet meg, amely során újabb építkezési szaktanácsadókat és tervezési ellenőröket engedélyeztetnek, minden szakterületen. A vizsgákra június 26-30. között kerül sor, az új törvénykezés szerint. Ezt a fejlesztési minisztérium dolgozta ki, átlátható vizsgafolyamatok és vizsgaanyag mellett, az egyetemek segítségével.

A vizsgára a fejlesztési minisztérium honlapján lehet beiratkozni április 3-4. között. Ugyanitt érhető el a vizsgák időpontja és a beiratkozáshoz szükséges dokumentumok listája.

kapcsolódó

Hírlevél