Új tanintézményeket, víz- és szennyvízhálózatot, korszerű polgármesteri hivatalt építenek Szilágy megyében

Új tanintézményeket, víz- és szennyvízhálózatot, korszerű polgármesteri hivatalt építenek Szilágy megyében

Krasznán óvoda, Szilágyperecsenben iskola, Sarmaságon bölcsőde épül, Varsolcon a polgármesteri hivatalt újítják fel, Szilágysámson pedig új víz- és szennyvízhálózattal gyarapodik.

Sarmaságon új bölcsőde épül a fejlesztési minisztérium finanszírozásából. A fiatal családok támogatása prioritás az RMDSZ számára, ezért a szaktárca idén elkezdi az országos bölcsődehálózat fejlesztését is” – nyilatkozta Cseke Attila fejlesztési, közigazgatási és közmunkálatokért felelős miniszter Szilágy megyei látogatását követően.

A fejlesztési miniszter elmondta: a szilágyperecseni iskolát jövő hónapban átadják, a varsolci polgármesteri hivatal épületét pedig heteken belül, a krasznai óvoda munkálatai is jól haladnak. Szilágysámsonban 551 család csatlakozhat rá az új 20 kilométeres víz és szennyvízhálózatra, és 4 tűzcsap is készül.

A minisztert Seres Dénes megyei RMDSZ elnökkel, Dari Tamással, az újonnan kinevezett Szilágy megyei prefektussal, Szilágyi Róbert István megyei tanács alenökkel, illetve Fazakas Miklóssal,  Zilah alpolgármesterével is találkozott. A tárcavezető továbbá egyeztetett a Szilágy megyei RMDSZ-es polgármesterekkel és alpolgármesterekkel.

kapcsolódó

Hírlevél