Új művelődési ház épül Pusztadarócon, Dragánfalvának pedig új tornaterme lesz

Új művelődési ház épül Pusztadarócon, Dragánfalvának pedig új tornaterme lesz

Két új beruházásra nyújt finanszírozást a fejlesztési minisztérium: új művelődési ház épül Szatmár megyében, Pusztadarócon, a Bihar megyei Dragánfalvának pedig új tornaterme lesz – jelentette be Cseke Attila.

Az új, 250 férőhelyes nagyteremmel rendelkező pusztadaróci művelődési háznak kiállítóterme és múzeuma lesz, médiakönyvtárral és információs központtal látják el. Az épületegyüttesben konferenciaterem, és egyéb kisebb termek is lesznek, illetve raktár és öltözők. A beruházásra 13,5 millió lej finanszírozást nyújt a fejlesztési minisztérium.

Az újonnan épülő dragánfalvi tornaterem célja, hogy segítségként szolgáljon az oktatásban, emellett otthont adhat majd különböző iskolai ünnepségeknek is, mint például az évzáró vagy díjátadó ünnepségek. A tornateremben lesz egy 9 x 18 méteres sportpálya, amely fel lesz szerelve különböző speciális felszerelésekkel, például tornapadokkal és kosárlabda táblákkal.

„Pusztadaróc és Dragánfalva megérdemli, hogy új művelődési háza, új tornaterme legyen, hiszen a gyerekeknek szüksége van egy olyan korszerű helységre, ahol biztonságban, nyugodt körülmények között sportolhatna, a közösségnek szüksége van egy, a közösségi eseményeknek otthont adó épületre” – nyilatkozta Cseke Attila.

 

kapcsolódó

Hírlevél