Soós Zoltán: rendbe tesszük a Poklos-patakot

Soós Zoltán: rendbe tesszük a Poklos-patakot

A nagyobb gyermekeim a Bernády iskolába járnak és minden reggel az iskola melletti utcában parkolunk. A lányom gyakran kérdi, hogy miért van ilyen szemét ebben a kanálisban, ha ez nem egy kuka?" - nyitotta meg csütörtöki sajtótájékoztatóját a Poklos medrében állva Soós Zoltán.

A 10 évre szóló választási programjának 100 pontja közül ezt tartja a legszemélyesebb tervnek, hiszen, ahogy ő fogalmazott, ez nem csak a vásárhelyieknek ígéret, hanem a lányának is.

A Poklos patak jelenlegi állapotában Marosvásárhely szégyenfoltja.” A független polgármesterjelölt hangsúlyozta, hogy számos kiaknázatlan lehetőséget rejt magában a Poklos-patak és tulajdonképpen már évek óta léteznek tervek a rehabilitációra, de egyiket sem sikerült megvalósítani.

Soós tervei az alábbi főbb elemeket tartalmazzák: 4 km bicikliút és futósövény, szabadtéri színpad, játszótér, pihenők, padok, függőágyak, azaz mintegy 15 ezer négyzetméter zöld terület és a meder egy részének lefedésével 200 parkolóhely kialakítása.

A sajtótájékoztatón Kósa István ökológus kiemelte, hogy a városon átfolyó patakra lehetőségként kell tekinteni: a legtöbb lakónak a városi zöldövezetek jelentik a természettel való kapcsolódás mindennapi módját. Kósa István üdvözölte Soós Zoltán projektjét.

A polgármesterjelölt elmondta, hogy mint megannyi más helyzetben a 20 év alatt, itt is az együttműködés hiánya gátolta a megoldást, ezért szoros együttműködést tervez a vízügyi igazgatósággal az árvízveszély csökkentése érdekében.

Használjuk a Poklos medrét.  Használjuk ki lehetőségeinket. Tegyük élhetőbbé Marosvásárhelyt”, zárta tájékoztatóját Soós Zoltán.

kapcsolódó

Hírlevél