Részvétnyilvánítás

Részvétnyilvánítás

Szomorú szívvel és mély fájdalommal szembesülünk dr. Illyés István, nyugalmazott radiológus főorvos elvesztésének hírével, aki 81 éves korában megpihent földi fáradozásaiból.

Beszterce-Naszód megye és Beszterce város benne egy értékes embert, orvosi tekintélyt veszített el. Az országos RMDSZ és az RMDSZ Beszterce-Naszód megyei szervezete szeretettel és hálával gondol önzetlen munkájára, a szórványban élő magyar közösség érdekeit szolgáló tevékenységére.

1994 óta tagja az érdekvédelmi szervezetnek. 2006 – 2008 között a besztercei városi szervezet elnöke. 2004 – 2012 között Beszterce város tanácsának rangidős tagja. Mandátuma idején több városfejlesztése és városrendezési javaslatot, tervezetet nyújtott be, indítványozta továbbá a magyar közösség művelődési rendezvényeinek, oktatási intézményeinek és vallási felekezeteinek anyagi támogatását is.

2008 – 2012 között a Beszterce-Naszód megyei MÖT elnöke, valamint az RMDSZ ügyvezető elnökségének tagja. Egyházi téren is kiemelendő tevékenysége, ugyanis a besztercei Római Katolikus Főesperesség és egyházkerület vezetőségi tagja és támogatója volt, de a többi történelmi egyház ügyét is felvállalta politikai és közéleti munkája során.

A „szülőföldön visszaszerzéséért” és az RMDSZ programjának megvalósításáért folytatott munkájának elismeréseként 2012 – ben Ezüstfenyő díjban részesült.

Az RMDSZ Beszterce-Naszód megyei szervezete részvétét fejezi ki a gyászoló családnak. Isten nyugtassa békében!

kapcsolódó

Hírlevél