RMDSZ: új, fiataloknak szánt lakásokat építünk Nagyszalontán, Kovásznán és Naszódon

RMDSZ: új, fiataloknak szánt lakásokat építünk Nagyszalontán, Kovásznán és Naszódon

36 új, fiataloknak szánt lakás épül Nagyszalontán, Bihar megyében. Kovászna városban 16, Beszterce-Naszód megyében, Naszódon 15 új lakást építünk. A fejlesztési szaktárca összesen 22,5 millió lejjel támogatja a három beruházást – jelentette be Cseke Attila szaktárcavezető.

Az RMDSZ támogatja a fiatalokat, segítjük őket a lakhatási kérdés megoldásában, a családalapításhoz szükséges feltételek biztosításában” – nyilatkozta Cseke Attila.

Nagyszalontán az Országos Lakásügynökség (ANL) által épített háromemeletes épületben 36 kétszobás lakás lesz, az építkezés kivitelezési határideje két év. A szükséges 15,5 millió lejes finanszírozásból közel 11,9 millió lejt a minisztérium, további 3,6 millió lejt a helyi önkormányzat biztosít.

A Kovászna megyei és a Beszterce-Naszód megyei beruházás kivitelezésének határideje egy év, a fejlesztési minisztérium közel 5,4, illetve 5,3 millió lejjel támogatja a kétszobás lakásokat tartalmazó háromemeletes épület felépítését.  A helyi önkormányzat Kovászna város esetében 549 ezer lej, Naszód esetében 1,2 millió lej önrésszel járul hozzá az építkezéshez.

kapcsolódó

Hírlevél