RMDSZ: távhőtámogatásban részesül Csíkszereda, Gyergyószentmiklós és Székelyudvarhely

RMDSZ: távhőtámogatásban részesül Csíkszereda, Gyergyószentmiklós és Székelyudvarhely

Újabb távhőtámogatást utalt a fejlesztési minisztérium, amelyben Csíkszereda, Gyergyószentmiklós, Székelyudvarhely és Temesvár önkormányzatai is részesülnek. „A távhőtámogatással a családokat támogatjuk, a megemelkedett energiaáraktól védjük meg azokat a háztartásokat, amelyek erre a rendszerre vannak rákötve, és a helyi önkormányzatokat tehermentesítjük” – nyilatkozta Cseke Attila RMDSZ-es fejlesztési miniszter. Az RMDSZ számára kiemelten fontos a családok támogatása, hiszen ott, ahol erős a család, biztos alapokon áll a közösség.

Mint ismeretes, a szaktárca 250 millió lejes költségkerettel indította a téli hónapok megdrágult fűtésszámláinak kifizetését célzó távhőtámogatási rendszerét, most már negyedik alkalommal utalta a támogatást, összesen 92 millió lej értékben, 17 romániai önkormányzatnak. A támogatásban azok az önkormányzatok részesülnek, amelyek szénnel, fűtőolajjal vagy biomasszával fűtött kazánházakkal oldják meg a távhőszolgáltatást. Csíkszereda önkormányzata 134 ezer lejes, Gyergyószentmiklós 1,2 millió lejes, Székelyudvarhely 355 ezer lejes, illetve Temesvár önkormányzata 9,4 millió lejes támogatásban részesült.

A fejlesztési minisztérium a 2022-2023-as téli időszakra kijelölt 250 millió lejes költségkeretet teljes mértékben az önkormányzatok és a távhőrendszerre kötött családok támogatására fordította.

A kiutalt támogatások listája megtekinthető a fejlesztési minisztérium honlapján.

kapcsolódó

Hírlevél