RMDSZ: megemeltük a tanintézményekben elkövetett szexuális agresszióra kiszabható büntetéseket

RMDSZ: megemeltük a tanintézményekben elkövetett szexuális agresszióra kiszabható büntetéseket

Egyharmaddal nő a büntetése azoknak az agresszoroknak, akik tanintézményen belül, pedagógusként szexuális zaklatást és kizsákmányolást követnek el – erről döntéshozó fórumként szavazott a képviselőház plénuma. Az új jogszabály célja, hogy az oktatási intézmények biztonságosabbak legyenek és ösztönözzék a tanügyi személyzet felelős magatartását.
Csoma Botond, az RMDSZ képviselőházi frakcióvezetője a szavazást követően elmondta: „az elfogadott jogszabály nem csupán egy büntetésemelés, hanem egyértelmű üzenet a társadalom számára: a szexuális zaklatás és kizsákmányolás elfogadhatatlan, különösen az oktatási intézményekben. "
„A kedden megszavazott törvény erős jelzést küld az áldozatoknak is, hogy a törvény és az állam szigorúan fellép az ilyen típusú bűncselekmények ellen. Az RMDSZ munkájának köszönhetően a büntetés megszabásakor súlyosbító körülménynek számít, ha az elkövető oktatási intézményben dolgozik, vagy ennek keretén belül követte el a bűncselekményt” – fejtette ki Hajdú Gábor, az RMDSZ Hargita megyei parlamenti képviselője.

kapcsolódó

Hírlevél