RMDSZ: 21 millió lej a csíkszeredai poliklinika járóbeteg-rendelőjének felújítására

RMDSZ: 21 millió lej a csíkszeredai poliklinika járóbeteg-rendelőjének felújítására

Felújítják a csíkszeredai, Mikó utcai poliklinika járóbeteg-rendelőjét – ezt rendeletben hagyta jóvá ma Cseke Attila fejlesztési, közigazgatási és közmunkálatokért felelős miniszter. A munkálatok összértéke 21 millió lej, a szükséges finanszírozást a szaktárca biztosítja.

„Csíkszeredában 70 millió lej értékű támogatást nyújt a fejlesztési minisztérium a megyei korház sürgősségi osztályának bővítésére és felszerelésére, illetve új tüdőgyógyászati és fertőző betegségeket kezelő osztálynak helyt adó épületszárnnyal gyarapodik az egészségügyi létesítmény. Az utóbbi befektetés összértéke 71 millió lej, a jogszabály-tervezetek közvitán vannak. A mai rendelet-tervezet értelmében a járóbeteg-rendelőt újíthatják fel. Korszerű egészségügyi infrastruktúrát biztosítunk a csíkszeredai és a Hargita megyei lakosok számára. Az RMDSZ erre vállalkozott a kormányzati szerepvállalás által” - hangsúlyozta Cseke Attila.

A szaktárcavezető elmondta: az épület jelenleg földrengésveszélyes, nem rendelkezik elég hellyel a megfelelő ellátás biztosítására, nem végezhetnek benne laborvizsgálatokat, és nincs fenntartott parkolója a betegek számára.

A felújítás során az épület alagsorát, földszintjét és két emeletét újítják, orvosi rendelőket, laboratóriumot, raktárhelyiséget, adminisztratív helységeket alakítanak ki benne. Kicserélik a gépészetet és az áramvezetékeket és tűzriasztókat szerelnek be.

kapcsolódó

Hírlevél