Novák Károly Eduárd a Csíkszeredai Sportklub Kupán: Országszerte korcsolyapályákra van szükség, célunk népszerűsíteni a tömegsportot Fotó: Pál Zoltán

Novák Károly Eduárd a Csíkszeredai Sportklub Kupán: Országszerte korcsolyapályákra van szükség, célunk népszerűsíteni a tömegsportot

Ha van megfelelő infrastruktúránk, akkor több lehetőséget biztosítunk a gyerekeinknek a jégsportok elsajátításához. Úgy gondolom, ha országszerte több jégpályát építünk, akkor nemcsak egészségesebb lenne a lakosság, hanem több bajnokunk is lenne. Az RMDSZ célja, hogy a kormányzati szerepvállalásunk során mindenki számára elérhetővé tegye a sportot, megfelelő körülményeket biztosítson a sportolóknak, minél több sportlétesítményt építsen a lakosság számára, egészségesebb és aktívabb társadalmat építsen, támogassa a csúcsteljesítményt” - nyilatkozta Novák Károly Eduárd sportminiszter a Csíkszeredai Sportklub által szervezett Sportklub Kupán.

Az immár második éve megrendezett Sportklub Kupa a minisztérium alárendeltségébe tartozó Csíkszeredai Sportklub szervezésében zajlott az ország legnagyobb természetes jégfelületén. A jégpálya használata mindenki számára ingyenes volt a rendezvény napján.

A hosszúpályás gyorskorcsolyázás három kategóriájában 60 versenyző állt a rajtvonalhoz. A versenyen külön kategóriában versenyezhettek a gyerekek és a fiatalok, külön versenykategória volt a szenior versenyzők számára, valamint egy master kategória a 25 év feletti korosztály számára. A versenypróbákat egy csapat volt korcsolyázó, önkéntes bíró vezette, akik a helyi sportklub képviselőivel együtt részt vettek a verseny szervezésében és a jégfelület előkészítésében.

„Az infrakstrukturális fejlesztések mellett fontos, hogy élettel töltsük meg a tereket, hogy minél több fiatalt tanítsunk meg sportolni, ezért ismét megszervezzük a Herkules Programot, amely február 20-25. között kerül megrendezésre Hargita, Kovászna, Maros és az ország további 27 megyéjében. A program célja, hogy megszerettesse a gyerekekkel a sportot, hogy megmutassa nekik, hogy sportolni jó dolog. Ezért különböző sportágakban kínálunk ingyenes bevezető alkalmakat a 6 és 14 év közötti tanulók számára egy egész héten keresztül minden iskolai vakációban” – tette hozzá Novák Eduárd.

Az edzések időpontjairól és a jelentkezésről további információk ITT találhatóak.

 

kapcsolódó

Hírlevél