Négyszeresére növeltük az állami támogatást a szociális feladatot ellátó civil és egyházi szervezeteknek Fotó: Diakónia Keresztyén Alapítvány - Marosvásárhelyi Fiókszervezete

Négyszeresére növeltük az állami támogatást a szociális feladatot ellátó civil és egyházi szervezeteknek

Több mint 10 év után sikerült növelnünk a szociális szolgáltatásokat nyújtó egyházi és civil szervezeteknek szánt állami támogatást. 350 magánszolgáltató nyújtott be támogatási kérést a munkaügyi minisztériumhoz, ezek összesen közel 113 millió lej állami támogatást kapnak, ez az összeg több mint négyszerese az eddigi évekhez képest adott támogatásnak. A szociális szervezetek 12.283 kedvezményezettnek nyújtanak ellátást, ezek között van idősgondozás, nappali foglalkoztató központok, gyermekotthonok.

„Az RMDSZ régóta szorgalmazza, hogy a szociális szolgáltatóknak szánt állami támogatási keret emelkedjen, és ez most a mi munkánknak köszönhetően sikerült. Szükség volt az emelkedésre, hiszen méltatlanul alacsony összeget kaptak, amiből nagyon nehéz volt fenntartani ezeket és minőségi szolgáltatásokat nyújtani. A támogatott szervezetek között számos olyan van, amelyik Erdélyben fejti ki tevékenységét: a Diakónia Alapítvány, a Caritas szervezetek, a Böjte Csaba atya által vezetett Szent Ferenc Alapítvány vagy a Máltai Szeretetszolgálat” – fogalmazott Makkai Péter, az RMDSZ munkaügyi államtitkára.

kapcsolódó

Hírlevél