Megszavazta a szenátus: Weinberger Attila zenész, zeneszerző lesz a Román Kulturális Intézet alelnöke és Demeter András István a vezetőtanács tagja

Megszavazta a szenátus: Weinberger Attila zenész, zeneszerző lesz a Román Kulturális Intézet alelnöke és Demeter András István a vezetőtanács tagja

A szenátus plénuma megszavazta az RMDSZ jelöltjét a Román Kulturális Intézet alelnöki tisztségére. Weinberger Attila zenész, zeneszerző fogja betölteni a tisztséget, miután a jelölést hétfőn a szenátus kulturális és külügyi szakbizottsága is pozitívan véleményezte. A Román Kulturális Intézet alelnöki mandátuma négy évre szól.

Weinberger Attila hazai és nemzetközi zenei körökben egyaránt ismert. Jelenleg az Állami Zsidó Színház művésze, több zenei albumot adott ki, ugyanakkor számos színházi darabnak volt a zeneszerzője. Zenei tevékenységéért számtalan hazai és külföldi elismerésben részesült. Weinberger Attila önéletrajza itt, illetve műjegyzéke itt olvasható.

 A Román Kulturális intézet vezetőtanács tagjának Demeter András Istvánt javasolta a Szövetség. Demeter András István szabadúszó színész, aki rendszeresen látható prózai és zenés színházi előadásokban, filmekben, tévéjátékokban. Korábban a román kulturális tárca igazgatójaként, majd kulturális államtitkárként szerzett tapasztalatot az államigazgatás és a jogalkotás terén. Ezt követően átvette a Román Közszolgálati Rádió elnök-vezérigazgatói megbízatását, illetve a Román Közszolgálati Televízió Produkciós Házának vezetését. Jelenleg is a kulturális minisztérium államtitkáraként tevékenykedik.

Demeter András István önéletrajza itt olvasható.

kapcsolódó

Hírlevél