Mától zöldebbek lesznek a péntekek Romániában

Mától zöldebbek lesznek a péntekek Romániában

A környezettudatosabb közlekedést szorgalmazza a Zöld Péntek program, amelyet a Környezetvédelmi, Vízügyi és Erdészeti Minisztérium indított pénteken, március 12-én.

Jó példával elöljárva, Tánczos Barna ma metróval és gyalog ment be a munkahelyére. A környezetvédelmi, vízügyi és erdészeti miniszter a sajtó képviselőinek a kezdeményezés lényegéről és fontosságáról nyilatkozott: „A Zöld Péntek a Környezetvédelmi Minisztériumnak egy olyan kezdeményezése, amellyel mindenkit arra ösztönzünk, hogy pénteken alternatív közlekedési eszközöket válasszon. Mondjon nemet a saját autójának, és válasszon olyan közlekedési eszközöket, amelyekkel egyáltalán nem vagy kevésbé szennyezi a környezetet. Ezek közé tartozik a tömegközlekedés, a bicikli, a gyaloglás, a roller vagy akár az elektromos autó. Ezekkel a kezdeményezésekkel az a célunk, hogy tisztább legyen a levegő a nagyvárosainkban, hogy azok az elmarasztalások, amelyek az Európai Uniótól érkeznek, lezárhatók legyenek, és ne érje ilyen kritika a közeljövőben Romániát. A mentalitást is szeretnénk megváltoztatni, valóban, egy picit le kell mondanunk a kényelemről, tovább tarthat az út a munkahelyre, de ezzel elérhetjük azt, hogy tisztább környezetünk, tisztább levegőnk legyen” – emelte ki a kampány lényegét a miniszter.

A Zöld Péntek programhoz számos közjogi méltóság, közintézmény, közalkalmazott, civil szervezet, magánvállalat és magánember csatlakozott, ez is a kezdeményezés szükségszerűségét támasztja alá.

kapcsolódó

Hírlevél