Közel 300 ezer aláírást iktatott az RMDSZ, hogy a magyar összefogás listája elindulhasson az EP-választáson

Közel 300 ezer aláírást iktatott az RMDSZ, hogy a magyar összefogás listája elindulhasson az EP-választáson

Szerda délután iktatta a Szövetség az összegyűjtött közel 300 ezer aláírást a Központi Választási Irodánál (BEC). Kelemen Hunor az aláírások iktatása után köszönetet mondott a magyarok bizalmáért és köszönetet mondott azoknak, akik segítették az aláírásgyűjtést, kint voltak az utcákon és a tereken és meghallgatták a magyarok véleményét. 


„A magyar emberek azt várják el, hogy az Unió megváltozzon: új szemléletet, új lendületet és új vezetést akarnak Brüsszelben” – adott hangot az elmúlt időszak visszajelzéseinek az RMDSZ elnöke. 
Kelemen Hunor elmondta: a romániai magyarok talán a román többségnél is jobban vágytak arra, hogy az Európai Unió tagjai legyenek. Ez nem változott a csatlakozás óta: ma is úgy gondolják, hogy az Unió a közös otthonuk, a mindennapokban tapasztalják az előnyöket, de egyre inkább érzik a rossz brüsszeli döntéseket is. „A robbanásszerű gazdasági fejlődés elmaradt, értékeink kevésbé fontosak, és továbbra is halogatják Románia teljeskörű schengeni csatlakozását” – sorolta a csalódottság okait. 


2024 a nagy változások éve lesz itthon és Európában is. Ennek kapcsán az RMDSZ elnöke kiemelte: a magyar politikai szervezetek itthon azért fogtak össze, a Kárpát-medencében azért vannak szövetségeseik, hogy olyan változások történjenek, amelyekből a magyarok nyertesen kerülnek ki. „Csak együtt lehet erős hangunk az Európai Unióban!” – összegzett Kelemen Hunor

kapcsolódó

Hírlevél