Kelemen Hunor: Jó, sikeres önkormányzati választásokat tudhatunk magunk mögött. Köszönet még egyszer mindenkinek, aki bizalmat szavazott a Szövetségnek!

Kelemen Hunor: Jó, sikeres önkormányzati választásokat tudhatunk magunk mögött. Köszönet még egyszer mindenkinek, aki bizalmat szavazott a Szövetségnek!

199 polgármesteri tisztséget szerzett meg az RMDSZ. Ez több mint 4 évvel ezelőtt, amikor 195 település élére került elöljáró a Szövetség színeiben.
Több helyen tudtuk emelni a helyi tanácsosaink számát, így erősebb és stabilabb önkormányzatokat vezethetünk. Csak néhány példát említenék: Sepsiszentgyörgyön 15-ről 18-ra, Kézdivásárhelyen 11-ről 13-ra, Kovászna Megye Tanácsában 20-ról 22-re, Csíkszeredában 13-ról 15-re, Szatmárnémetiben 10-ről 12-re, Szatmár Megye Tanácsában 13-ról 15-re tudtuk emelni a tanácsosaink számát.
Néhány román többségű településen az RMDSZ jelöltje nyerte el a polgármesteri tisztséget. Ilyen például Szászrégen, Kisbács, de megszereztük Gyimesbükköt is, amely példátlan, hiszen ott soha nem volt eddig RMDSZ-es polgármester.
 
Kovászna, Hargita, Maros és Szatmár megyében a megyei tanácselnökök folytathatják a munkát.
Marosvásárhelyen meggyőző, több mint 50 százalékos többséggel nyert Soós Zoltán. Ez a kimagasló eredmény az RMDSZ stratégiáját igazolja, amikor úgy döntöttünk, hogy függetlenként méretkezzen meg Soós Zoltán. Ugyanakkor az is jó döntés volt, hogy új helyi tanácsosi csapattal méretkeztünk meg Marosvásárhelyen.
Jó munkát kívánok a mandátumot nyert elöljáróinknak!

kapcsolódó

Hírlevél