Jóváhagyta a kormány! Az EURO 2020 meccseire visszatérhetnek a nézők a stadionokba!

Jóváhagyta a kormány! Az EURO 2020 meccseire visszatérhetnek a nézők a stadionokba!

„Szeretnénk az EURO 2020 házigazdái maradni, hogy élvezhessük ezt a különleges sporteseményt, amelynek társszervezői lehetünk. Ennek feltétele, hogy vállaljuk annak a felelősségét, hogy a nézők egy bizonyos százalékban visszatérhessenek a lelátókra. Az elmúlt napokban több találkozót tartottunk, hogy a legbiztonságosabb forgatókönyvet tudjuk kidolgozni, ezért nagyon jó hír, hogy a kormány elfogadta a javaslatunkat, és a meccseket a nézők jelenlétében tudjuk megszervezni” – nyilatkozta Novák Eduárd, az RMDSZ ifjúsági és sportminisztere.

A kormány által elfogadott határozat elrendeli, hogy az Európa Bajnokság romániai meccseire 25%-ban feltölthessék a lelátókat, vagyis maximum 13 000 szurkoló vehet részt a mérkőzéseken, természetesen betartva minden egészségügyi előírást.  Az UEFA által is elfogadott forgatókönyv szerint a nézőket tesztelni és ellenőrizni fogják a mérkőzések napján,  a költségek fedezését az UEFA is támogatni fogja.

A miniszter kiemelte, ez egy történelmi esély a romániai sport számára, hiszen „most bebizonyíthatjuk, hogy képesek vagyunk eleget tenni a legmagasabb szintű követelményeknek. Ha sikeresen vesszük  ezt a kihívást, precedenst teremthetünk, és növeljük az esélyeinket arra, hogy ezután is szervezhessünk hasonló kaliberű eseményeket.” Novák Eduárd hozzátette, hogy a különleges élmény mellett a legfontosabb a szervezők, önkéntesek, nézők és sportolók biztonsága, ezért mindent megtesznek azért, hogy a megfelelő körülményeket biztosítsák számukra.

kapcsolódó

Hírlevél