Cseke Attila: újabb 5 bölcsőde épülhet a fejlesztési minisztérium finanszírozásával

Cseke Attila: újabb 5 bölcsőde épülhet a fejlesztési minisztérium finanszírozásával

Újabb öt bölcsőde épülhet, a fejlesztési minisztérium a helyreállítási alapból biztosít rá több mint 68 millió lejes finanszírozást – jelentette be Cseke Attila RMDSZ-es fejlesztési miniszter.

Parajdon, Várasfenesen és Szentágotán épülhet kisméretű új, környezetbarát bölcsőde, illetve két nagy bölcsőde épül a főváros hatodik kerületében.

Újabb családok számára oldjuk meg a bölcsődehiány gondját. Eddig összesen 113 bölcsőde megépítésére biztosítunk finanszírozást a helyreállítási alapból, 60-at pedig kormányzati finanszírozásból építünk, ehhez adódik hozzá a ma jóváhagyott újabb öt bölcsőde” – nyilatkozta Cseke Attila.

Mint ismeretes, 2021-ben az RMDSZ által vezetett fejlesztési szaktárca ambiciózus bölcsődeépítési programot indított, amely által több mint 7.000 új bölcsődei helyet hoznak létre országos szinten az állami bölcsődékben.

A minisztérium a szükséges finanszírozást teljes mértékben biztosítja, az önkormányzatoktól nem kér önrészt. A bölcsődeépületek fokozottan energiatakarékosak és korszerűek lesznek.
 

kapcsolódó

Hírlevél