Cseke Attila: új kulturális központot építünk Nagyernyén, Monospetriben pedig új községháza létesül 

Cseke Attila: új kulturális központot építünk Nagyernyén, Monospetriben pedig új községháza létesül 

Új közösségi ház épül Monospetriben, Nagyernyén pedig kulturális központ létesül – jelentette be Cseke Attila RMDSZ-es fejlesztési miniszter azt követően, hogy a szaktárca jóváhagyta a két beruházáshoz szükséges, több mint 18 millió lejes finanszírozást. Hangsúlyozta: „a magyar közösségnek megéri, hogy a Szövetség kormányon van. Ha mi nem vagyunk ott, a mi közösségünk gondjai, problémái mások számára nem lennének fontosak. Ha mi nem lennénk ott, Erdély számtalan kisebb és nagyobb régiója fejlesztések nélkül maradna.”

A nagyernyei kulturális központban kiállítótermek és könyvtár lesz, az épület udvarán pedig nyáriszínházhoz, közösségi események szervezéséhez alkalmas fedett kültéri helyszít rendeznek be. Az új kulturális központ éjszakai megvilágításához szükséges energiát napelemekkel állítják elő, kímélve ezzel a környezetet és csökkentve a fenntartási költségeket, mutatott rá a miniszter. Monospetribe költözött a községközpont, most pedig új székhelyet építenek a polgármesteri hivatalnak.

Az új épületben az anyakönyvi hivatal, az adóhivatal, a mezőgazdasági nyilvántartó fog működni, az épületet felszerelik és berendezik azért, hogy az önkormányzat a legjobb szolgáltatásokat biztosítsa, korszerű körülmények között, mindenki számára. Az építkezésre a közbeszerzési folyamat lezárta után kerülhet sor, a kivitelezési határidő másfél év.

kapcsolódó

Hírlevél