Cseke Attila: új bölcsődét építünk Vetésen, Sülelmeden és Szászfenesen

Cseke Attila: új bölcsődét építünk Vetésen, Sülelmeden és Szászfenesen

Hét új, korszerű és környezetbarát bölcsőde megépítésére biztosít finanszírozást a fejlesztési minisztérium, ezek közül négy Erdélyben épül – jelentette be Cseke Attila RMDSZ-es fejlesztési szaktárcavezető.

340 család számára oldjuk meg a bölcsődei helyek gondját ezekkel a beruházásokkal. A minisztérium bölcsődeépítési programjának köszönhetően eddig összesen 218 bölcsőde megépítésére biztosítunk finanszírozást” – nyilatkozta Cseke Attila.

A miniszter elmondta: Szatmár megyében Vetésen, Máramaros megyében Sülelmeden épül kis méretű, 40 gyermek befogadására alkalmas bölcsőde. Arad megyében Szemlakon és a Kolozsvár melletti Szászfenesen közepes méretű bölcsőde épül, amelyben újabb 70 gyermek számára biztosítanak bölcsődei helyeket.

Mint ismeretes, az RMDSZ által vezetett fejlesztési minisztérium ambiciózus bölcsődeépítési programot bonyolít le, amely által olyan környezetbarát bölcsődéket építenek, amelyeket napelemekkel és hőpumpákkal látnak el azért, hogy a szükséges energia megújuló forrásokból származzon. A bölcsődéknek játszó- és hálószobája, ebédlője és saját konyhája lesz a meleg étel előállításához.

Az első korszerű és környezetbarát bölcsőde már megépült, és felavatták Suceava megyében.

A hét új bölcsőde listája megtekinthető a minisztérium honlapján.
 

kapcsolódó

Hírlevél