Cseke Attila: a fejlesztési minisztérium rendeletben hagyta ma jóvá a marosvásárhelyi jégpálya felépítését

Cseke Attila: a fejlesztési minisztérium rendeletben hagyta ma jóvá a marosvásárhelyi jégpálya felépítését

Rendeződött a marosvásárhelyi jégkorongpálya telkének jogi helyzete, az RMDSZ javaslatára döntött a kormány a telek tulajdonjogának áthelyezéséről. A hivatalos közlönyben, szerdán megjelent kormányhatározatot követően a fejlesztési minisztérium ma jóváhagyta a beruházás közel 38 millió lejes finanszírozását – jelentette be Cseke Attila.

A fejlesztési szaktárcavezető elmondta: „a fedett jégpálya felépítésével a marosvásárhelyiek régi törekvését viszi sikerre az RMDSZ. Az oktatásügyi, egészségügyi és a sportinfrastruktúra fejlesztése az erdélyi magyar közösségek gyarapodásához vezet, a jégpálya felépítésének Marosvásárhely a nyertese”.

Mint ismeretes, 13 évvel ezelőtt kezdődött el a sportlétesítmény felújításának és befedésének munkálata, ebben az akkori városvezetés nem volt partner. A létesítmény telkének tulajdonjoga ugyanakkor tisztázatlan volt. Az RMDSZ javaslatára a telket az Ifjúsági és Sportminisztérium tulajdonába helyezték át, és a helyi sportklub használhatja.

A 2013-ban félbehagyott munkálatokat a miniszteri rendelet alapján befejezhetik. A tervezés lejárt, a szakbizottságok megfelelőnek ítélték a tervezett munkálatokat. A rendelet alapján elindulhat a közbeszerzési folyamat, amely során megtalálják az építőt és kezdődhet az építkezés – mutatott rá a miniszter.

A felújított, fedett jégpálya épületének tartószerkezetét megerősítik, felújítják az elhanyagolás miatt kárt szenvedett elemeket és új berendezéssel látják el. A 60x30 méteres jégpálya mellett 6 öltöző, edzőterem és egy sportterem is lesz, továbbá orvosi rendelők és konferencia terem is helyet kap benne.

A lelátókon 2.000 néző fér majd el, és a sportlétesítmény minden szükséges feltételt biztosít az élsportolók edzésére és mérkőzésére. Ebben nemzetközi hoki, műkorcsolya és gyorskorcsolya edzéseket és versenyeket szervezhetnek gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt.

kapcsolódó

Hírlevél