Cseke Attila: 7.450 új bölcsődei helyet biztosítunk

Cseke Attila: 7.450 új bölcsődei helyet biztosítunk

Közzétette a fejlesztési minisztérium a helyreállítási alapból finanszírozott újabb nyertes pályázatokat, 60 új bölcsőde megépítése kapott zöld utat, közöttük 26 Erdélyben épül – jelentette be Cseke Attila. Az RMDSZ-es fejlesztési miniszter a bölcsődeépítési programról a 10 perc Bukarest e heti adásában is beszélt.  

Mint ismeretes, a fejlesztési szaktárca 124 új, korszerű és környezetbarát bölcsőde megépítésére biztosít a helyreállítási alapból uniós finanszírozást, és további bölcsődéket épít kormányzati finanszírozásból is. A helyreállítási alapból finanszírozott bölcsődék közül 60-ra hirdetett meg pályázatot, a határidő lejártáig 228 finanszírozási kérés érkezett, ma a szaktárca közzétette a 60 nyertes kérést.

110 új bölcsődei helyet biztosítunk Kolozsváron. Közepes méretű, 70 gyermek befogadására alkalmas bölcsődét építünk továbbá Brassóban, Nagyszebenben, Négyfaluban, Pécskán, Héjjasfalván, Szászhermányban és Piskiben” – nyilatkozta Cseke Attila.

A fejlesztési miniszter hozzátette, kisebb méretű, 40 gyermek befogadására alkalmas korszerű új bölcsődét építenek továbbá Hargita megyében Korondon, Parajdon, Siménfalván, Csíkszentsimonban, Csíkszentgyörgyön és Szentegyházán, Bihar megyében Várasfenesen, Céckén és Miklósirtáson, illetve Kovászna megyében Baróton. Kolozs, Brassó és Szeben megyékben további, kisebb méretű bölcsődéket is épít a szaktárca Kisbácsban, Szentágotán, Ucsán és Nagyszebenben. Szatmár megyében Nagytarnán, Fehér megyében Balázsfalván és Abrudbányán épül új bölcsőde, illetve Hunyad megyében négy bölcsőde is épül.

kapcsolódó

Hírlevél