Cseke Attila: 19 bölcsőde megépítésére írtunk alá finanszírozási szerződést

Cseke Attila: 19 bölcsőde megépítésére írtunk alá finanszírozási szerződést

19 új, korszerű és környezetbarát bölcsőde megépítésére írt alá finanszírozási szerződést a fejlesztési minisztérium, köztük Szentegyházán, Hargita megyében is épül bölcsőde – nyilatkozta Cseke Attila fejlesztési miniszter.

Mint ismeretes, uniós finanszírozásból, a helyreállítási alapból (PNRR) összesen 124 bölcsőde megépítésére biztosít pénzügyi támogatást a szaktárca, ezáltal 7.450 új, állami bölcsődei helyet biztosítva a családoknak, gyermekeknek. A nyertes pályázatok listáját közzétette a minisztérium, ezek közül került most aláírásra 19 beruházás.

Hargita megyében és Szentegyházán is kis méretű bölcsőde épül, amely 40 gyermek befogadására lesz alkalmas, játszó és hálószobákkal, valamint saját mosókonyhával, konyhával, étkezdével és kültéri játszótérrel ellátva. Fehér megyében Balázsfalván és Abrudbányán, Hunyad megyében Algyógyon és Lupényben épülhet kis méretű bölcsőde. Közepes méretű, 70 gyermek befogadására alkalmas bölcsőde épül a Brassó megyei Négyfaluban és Szászhermányban, illetve Hunyad megyében, Piskiben.

A szükséges finanszírozást teljes mértékben az RMDSZ által vezetett fejlesztési minisztérium biztosítja, a környezetbarát és energiatakarékos bölcsődeépületekre napelemeket és hőpompákat szerelnek.

A fejlesztési minisztérium 2021 elején ambiciózus bölcsődeépítési programot indított, amely által másfélszerezi az állami bölcsődékben biztosított helyeket. A bölcsődeépítésre kormányzati és uniós forrásokat is biztosít az RMDSZ által vezetett szaktárca, és a beruházások 100%-át biztosítja a telkek közművesítési munkálatait is beleértve.

kapcsolódó

Hírlevél