Cseke Attika: újabb víz- és szennyvízhálózati beruházásokra kapott finanszírozási kéréseket a fejlesztési minisztérium

Cseke Attika: újabb víz- és szennyvízhálózati beruházásokra kapott finanszírozási kéréseket a fejlesztési minisztérium

Lezárult az Anghel Saligny közművesítési program második pályázati szakasza, határidőre 375 finanszírozási kérés érkezett 4,5 milliárd lej értékben – jelentette be Cseke Attila RMDSZ-es fejlesztési miniszter.

A szaktárcavezető rámutatott: a második pályázási szakaszban azok az önkormányzatok kérhettek finanszírozást, ahol a megyére kiszabott összeg nem kelt el első körben. A második szakaszban 38 Hargita megyei, 38 Beszterce-Naszód megyei és 34 Hunyad megyei önkormányzat kért finanszírozást víz- és szennyvízhálózati beruházásokra.

„Egyeseket nehéz volt két évvel ezelőtt meggyőzni arról, hogy a csapvíz nem luxus. Azóta ők már nincsenek a kormányban, mi viszont maradtunk dolgozni a közösségünkért. Az RMDSZ azon dolgozik, hogy biztosítsuk ezeket az alapvető életkörülményeket, az alapvető közszolgáltatásokat, ezért építünk víz- és szennyvízhálózatokat vidéken” – nyilatkozta Cseke Attila.

A második pályázati szakaszban összesen 1,2 milliárd lej állt az önkormányzatok rendelkezésére, 30 napig fogadta online a kéréseket a fejlesztési minisztérium.

„Ma a települések közel 30%-ában nem folyik víz a csapon és 57%-ában nincs működő szennyvízhálózat. Ezen a helyzeten fogunk mi javítani, így segítjük a vidéken élő családokat” – zárta nyilatkozatát az RMDSZ-es szaktárcavezető.

Mint ismeretes, az RMDSZ javaslatára döntött a kormány arról a közművesítési programról, amely segítségével összesen 65,5 milliárd lejből víz-, szennyvíz- és gázhálózatokat épít a fejlesztési minisztérium, illetve utakat és hidakat újít fel.

A leadott kérések listája megtekinthető a minisztérium honlapján.

 
 
 

kapcsolódó

Hírlevél