Biró Rozália: közös cselekvéssel növelni fogjuk a nőpolitikusok erejét a román Parlamentben!

Biró Rozália: közös cselekvéssel növelni fogjuk a nőpolitikusok erejét a román Parlamentben!

A nőpolitikusok szemszögéből kiemelten fontos törvénykezdeményezésekről, a politikai alakulatok nőszervezetei együttműködésének szükségességéről, az Európai Néppárt Nőszervezetében való együttes fellépésről, illetve a világjárvány által hatványozottan a nőkre háruló feladatok sikeres ellátásának a szükségességéről tárgyaltak az RMDSZ és Nemzeti Liberális Párt női képviselői és szenátorai a román Parlamentben. A találkozást Biró Rozália, az Európai Néppárt Nőszervezetének alelnöke kezdeményezte.

Az RMDSZ frakciót Biró Rozália és Csép Andrea parlamenti képviselők, illetve Kovács Irénke szenátor, a Nemzeti Liberális Párt 22 nőparlamenterének csoportját Cristina Traila és Florica Cherecheș képviselők által vezetett küldöttség képviselte.

Biró Rozália az Európai Néppárt kongresszusán elfogadott „Női vízió egy jobb Európáért“ állásfoglalást, illetve az „Európa Jövője“ elnevezésű dokumentumot ismertette. Továbbá beszélt az RMDSZ Nőszervezetének arról a kezdeményezéséről, melynek célja elősegíteni a munka és magénélet közötti egyensúly megteremtését és március 20-at a munka és magánélet közötti egyensúly európai napjává nyilvánítani.

A Nemzeti Liberális Párt küldöttsége részéről együttműködésre való nyitottság, a tapasztalatcsere iránti igény fogalmazódott meg.
„Mindkét részről az a tapasztalatunk, hogy szoros együttműködésre van szükség úgy a törvényhozási dimenzióban, mint a nőszervezeteink közösségépítő munkájában. Ennek érdekében két területre fókuszál a közös munkánk. Az RMDSZ részéről Csép Andrea kepviselő és Kovács Irénke szenátor fog a parlamenti együttműködéssel foglalkozni, én pedig a nőszervezeteink munkájának az összehangolásán dolgozom az elkövetkezendőkben” – összegezte Biró Rozália, az RMDSZ Nőszervezet elnöke.

kapcsolódó

Hírlevél