Benedek Zakariás: hatékonyabb lesz a közúti közlekedés ellenőrzése az e-SIGUR rendszer bevezetésével

Benedek Zakariás: hatékonyabb lesz a közúti közlekedés ellenőrzése az e-SIGUR rendszer bevezetésével

A parlament döntéshozó fórumként szavazta meg a közúti közlekedés ellenőrzésének hatékonyabbá tételére kidolgozott e-SIGUR rendszer bevezetését. Benedek Zakariás, az RMDSZ képviselőházi frakcióvezető-helyettese, a szállításügyi szakbizottság titkára elmondta, a kormány által kidolgozott, és a parlamentben elfogadott jogszabály elsődleges célja az, hogy legalább 50 százalékkal csökkentse a közúti balesetek által okozott halálesetek számát.

„Az e-SIGUR rendszer egy PNRR-s vállalás eredményeként született meg, amely automatikusan jelezné a közlekedési szabálysértéseket, továbbá azokat a járműveket is, amelyek lefoglalás alatt vannak, vagy körözött, illetve bírósági eljárásokban bizonyítékként felhasználhatóak” – fogalmazott az RMDSZ szállításügyi szakpolitikusa.

Az elfogadott jogszabály értelmében az e-SIGUR rendszer segítségével szankcionálnák a kihágásokat elkövetőket, amelyek bizonylatát elektronikus formában állítanák ki. Továbbá a rendszerhez tartozó kamerákat a forgalomban is jelezni fogják, szorgalmazva a közlekedési szabálysértések visszaszorítását.

kapcsolódó

Hírlevél