5 millió lejt utalt ki, az RMDSZ javaslatára, Csíkszereda önkormányzatának a kormány 

5 millió lejt utalt ki, az RMDSZ javaslatára, Csíkszereda önkormányzatának a kormány 

5 millió lejt kap a kormány tartalékalapjából Csíkszereda önkormányzata. Az összeget a járványügyi helyzet miatt kevesebb bevétellel működő, pénzügyi nehézségekkel küzdő Csíki Székely Múzeum, Csíki Játékszín, Csíki Csobbanó és a helyi tömegközlekedési vállalat működési költségeire fordíthatja az önkormányzat, illetve a hulladékelszállítás megemelkedett számláit és a megdrágult gázszámlákat fedezheti belőle – jelentette be Cseke Attila fejlesztési miniszter.

A javaslat, amelyet a fejlesztési szaktárca terjesztett a kormány elé elfogadásra, továbbá jóváhagyja az önkormányzatnak, hogy a csíksomlyói tűzvész utáni költségeket is fedezze az összegből.

Mint ismeretes, januárban tűz gyúlt ki a csíksomlyói negyedben, amelynek következtében 62 család elszállásolását ideiglenesen az Erőss Zsolt Arénában oldotta meg az önkormányzat. Cseke Attila fejlesztési miniszter elmondta: „az RMDSZ minden rendelkezésére álló törvényes, kormányzati eszközzel a helyi önkormányzatokat segíti. A mai kormánydöntés is ezt az célt szolgálja.”

kapcsolódó

Hírlevél