144 millió lejből bővítik ki a Temesvári Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem épületét

144 millió lejből bővítik ki a Temesvári Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem épületét

Az RMDSZ javaslatára 144.445.000 lejt hagyott jóvá mai ülésén a kormány a Temesvári Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem épületének kibővítésére. A javaslatot a fejlesztési minisztérium terjesztette fel.

„Az egészségügyi rendszer korszerűsítése fontos az RMDSZ számára, továbbá a minőségi oktatást szolgáló korszerű infrastruktúra létrehozását is támogatjuk. Ezért tartjuk jelentősnek a ma elfogadott javaslatot” – mutatott rá Cseke Attila fejlesztési miniszter. A kibővített épületben két amfiteátrum, 10 tanterem, egy konferenciaterem és egy múzeum, egy kiállító terem, irodák és tanári kancellária is lesz. Az egyetem továbbá új bentlakást és sportpályákat is kap. Az új épületet korszerű tűzvédelmi és biztonsági berendezéssel, és modern felszerelésekkel látják el. „Az új felszerelésnek köszönhetően az orvostanhallgatók korszerű körülmények között, minőségi oktatásban részesülhetnek” – mondta el a szaktárcavezető.

A tanintézményben jelenleg 7.241 orvostanhallgató tanul, és rezidensképzés is folyik 2.360 tanuló orvossal. Az intézmény továbbá doktori továbbképzőt is nyújt három szakterületen: sürgősségi ellátás, általános orvostan és fogorvostan. A kivitelezés időtartama két év.

kapcsolódó

Hírlevél