Sinka Arnold

Sinka Arnold

Hargita megye - megyei tanácsos

Udvarhelyszék (Hargita) - ügyvezető elnök

Telefon:

Az Udvarhelyszéki RMDSZ-szervezet ügyvezető elnöke vagyok, 2020 óta Hargita megyei tanácsosként tevékenykedem, 2012-2020 között Székelyudvarhelyen voltam önkormányzati képviselő. 2023 óta SZKT-tag vagyok. 

Jártas vagyok mind a helyi, mind a megyei szintű közigazgatásban. Meggyőződésem, hogy csak kitartó munkával, csapatban lehet haladni és eredményeket elérni. 

Szakterületem a vidékfejlesztés. 2018-tól a Mangalicatenyésztők Egyesületének alelnöke vagyok és a Székely Gazdaszervezetek Egyesületének szaktanácsadója. Jó rálátásom van a helyi gazdálkodás kihívásaira, a gazdákkal való személyes kapcsolattartás hozzásegített problémáik feltérképezéséhez, amelyekre mindig igyekszem megoldásokat találni és integrációkat javasolni az összefogásra. 

2005-2011 között a Gyulafehérvári Caritas székelyudvarhelyi kirendeltségén voltam munkapontvezető,  majd 2011- 2018 között vidékfejlesztéssel foglalkoztam az Agro-caritas égisze alatt. Caritasos időszakom alatt mesteriztem mentálhigiéniából, hogy szakemberként tudjak segítséget nyújtani intézményes keretek között a szociális problémákra. Sikerült elindítani olyan segítő programokat, amelyekkel pozitív irányú változásokat értünk el.

Hírlevél