Pintér Zsolt

Pintér Zsolt

Máramaros - elnök

Telefon:

1975. január 10-én születtem Nagybányán. Egyetemi tanulmányaimat Kolozsváron, a Ion Andreescu Művészeti Egyetem design szakán és a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Politikatudományok szakán végeztem. Tizenöt éve tevékenykedem a civil szférában Nagybányán, több civilszervezet alapítója és vezetője vagyok. 2004-ben indítottam és azóta is működtetem a Nagybánya.ro portált, amely a környék első és legismertebb magyar nyelvű hírportálja. Ugyanakkor alapító tagja és egyben elnöke vagyok a Virtuális Nagybánya Egyesületnek.
2005-ben több nagybányai fiatallal kezdeményeztem a Főtér Fesztivál néven ismert Nagybányai Magyar Napokat, amelyet 15 évig koordináltam és szerveztem.

Ezzel párhuzamosan, ugyanabban az évben fiatal tanárokkal megalakítottuk az Iskoláinkért, Gyermekeinkért Egyesületet, amelynek fő tevékenysége a magyar gyermekek toborzása magyar anyanyelvű iskolákba. 2010-ig vezettem az egyesületet.

2004-ben kerültem a politikába, azóta is aktív tagja vagyok az RMDSZ Nagybányai helyi szervezetének, több évig voltam választmányi tagja, alelnöke, valamint az Új Fejezet csoport társalapítója és tagja (2011-2016).

2010-től tagja vagyok a Máramarosi Magyar Vállalkozók Egyesületének.

2020-ban helyi önkormányzati képviselő lettem Nagybányán, a Kulturális-Oktatási-Jogi-Egyházi-Ifjúsági Bizottság tagja.

2021-ben választottak az RMDSZ nagybányai elnökévé, valamint a Máramaros megyei szervezet elnökévé.

Hírlevél