Winkler Gyula: Az európai parlamenti mandátum felelősségteljes megbízatás

Winkler Gyula: Az európai parlamenti mandátum felelősségteljes megbízatás

Az Európai Parlament következő ötéves mandátuma meghatározó időszak lesz, el kell dönteni, hogy marad a kormányközi unió vagy az EU visszatér az eredeti útra és kialakul a régiók és közösségek Európája – fogalmazott Winkler Gyula csütörtökön délután Bukarestben.

"Meghatározó időszak következik, amikor az európai konstrukció jövőjéről kell a döntést meghozni. Választanunk kell, hogy segédkezünk az állampolgártól egyre messzebb kerülő kormányközi Európa életben tartásában vagy visszaállunk arra az útra, amely a régiók és közösségek Európájához vezet, ahol mind az 500 millió állampolgár egyenlő bánásmódban részesül. Ebben az értelemben az erdélyi magyar közösségnek be kell kapcsolódni a vitába, küzdenünk kell a régiók és közösségek Európájáért" – mondta az RMDSZ EP-képviselője.

 

Kiemelte, az erdélyi magyar közösség európai parlamenti képviselőjeként az Erdély 2020 fejlesztési terv megvalósításáért, a szülőföld gazdasági megerősítéséért kíván dolgozni, azaz a települések modernizálásáért, a gazdák és vállalkozók megerősödéséért, az európai uniós alapok jobb felhasználása által. ,,Ugyanakkor arra kell az Európai Uniót rávezetnünk, hogy szükség van a nemzeti kisebbségek védelmét szabályozó jogi keretre, amely feloldja a koppenhágai dilemmát, ennek fenntartása nemcsak elfogadhatatlan kettős mércét jelent, de anakronisztikus is" – hívta fel a figyelmet Winkler Gyula, aki csütörtök délután, Bukarestben jelen volt az európai parlamenti képviselői mandátumról szóló bizonylat átadási ceremóniáján, amelyet a Központi Választási Irodában tartottak.

 

 

kapcsolódó

Hírlevél