Vincze Loránt: a közösségünk iránti felelősségből szavazunk május 25-én Fotó: Fotó: Mihály László

Vincze Loránt: a közösségünk iránti felelősségből szavazunk május 25-én

Ünneplő brassói magyarok előtt szólalt fel Vincze Loránt szombaton este, a helyi Reménység Háza udvarán tartott 14. Brassói Sokadalmon, a brassói magyarság közösségépítő rendezvényén. Az európai parlamenti képviselőjelölt – utalva a rendezvény nevére – úgy fogalmazott: ez egy olyan találkozási lehetőség, ahol sok magyar elfér, és mindannyian azt szeretnénk, ha jövő vasárnap is olyan sokan mennénk el szavazni, hogy alig férjünk el az urnáknál.

„Önök megszokhatták, hogy az RMDSZ minden választás előtt azt mondja: a mostani a legfontosabb. A romániai magyarság számára pedig mindig az adott választás a legfontosabb, hiszen azon tudja megmutatni erejét, biztosítani saját magának a képviseletet és megmaradását. Most sincs ez másképp: az európai parlamenti választásoknak az a tétje, hogy ott legyünk a brüsszeli törvényhozásban, ahonnan közösségünket építő pénzalapokat, mezőgazdasági támogatásokat várunk, és kisebbségi jogaink támogatását fogjuk elérni” – mondta közönség előtti felszólalásában az RMDSZ jelöltje. Mint hozzátette, kampánykörútja során 12 megyében fordult meg: „az összetartozás üzenetét, magyar közösségeink üzenetét hoztam el; mi, romániai magyarok éljünk bármilyen élethelyzetben, valamennyien összetartozunk, együtt erős a másfélmilliós romániai magyar közösség. Mindannyiunk szavazata egyenként is fontos, de megsokszorozza értékét a magyarságunk iránt érzett felelősség, hiszen annyian leszünk május 25-én, ahányan szavazunk.”

 

Vincze Loránt vasárnap Fogarason, a Magyar Ház felavatási ünnepségén vesz részt, majd a négyfalusiakkal és tatrangiakkal találkozik.

 

kapcsolódó

Hírlevél