Választások az RMDSZ Szeben megyei szervezetében

Választások az RMDSZ Szeben megyei szervezetében

2013. március 1-én tisztújító küldöttgyűlést tartott a Romániai Magyar Demokrata Szövetség Szeben megyei szervezete, melyen jelen volt Kovács Péter, az RMDSZ főtitkára, Fejér László felsőháromszéki parlamenti képviselő és Jakab Adorján a MIÉRT elnökségi tagja.

A küldöttgyűlés megkezdése előtt a jelenlevők megemlékeztek Jakab Elekről, a Szeben megyei RMDSZ volt elnökéről. Jakab Elek halálának ötödik évfordulóján Orosz Csaba, a medgyesi szervezet elnöke, mondott emlékbeszédet, melyet a Millenium-Ház homlokzatán lévő emléktábla megkoszorúzása követett.

Balázs Béla Attila, a Szeben megyei RMDSZ elnöke, beszámolt az elmúlt négy évben elért eredményekről, valamint a megyei szervezet négy éves tevékenységéről. A kiértékelő után Benedek Zakariás alelnök tartott rövid beszédet, majd a megyei Etikai Bizottság, a megyei Pénzügyi bizottság és a megyei Szabályzat Felügyelő Bizottság számolt be az elmúlt 4 évi munkájáról.

Kovács Péter, az RMDSZ főtitkára köszöntötte a küldötteket, politikai tájékoztatójában beszámolt a régióátszervezésről, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség álláspontjáról és terveiről.

„Minden RMDSZ-re leadott szavazat mandátummá alakul” mondotta Balázs Béla Attila, mielött átadta a szót Fejér László felsőháromszéki parlamenti képviselőnek, aki felvállalta a Szeben megyei magyarság parlamenti képviseletét. Fejér László képviselő parlamenti irodát fog működtetni Szeben megyében.

A továbbiakban a következő négy évre mutatta be terveit, valamint programját Balázs Béla Attila, az egyedüli jelölt a megyei elnöki tisztségre. Ezt követően a küldöttgyűlés négy évre egyhangúan szavazott bizalmat Balázs Béla Attilának, a Szeben megyei RMDSZ elnöki tisztségére.

Az alapszabályzat szerint megszavazták a 16 tagú megyei választmányt, mely megválasztotta a megyei alelnököt Benedek Zakariás személyében és a küldöttek elé terjesztette a megyei ügyvezető elnöki tisztségre Fazekas Attilát.

Az elkövetkező négy év prioritásai közé tartozik a magyar nyelvű oktatás, a küküllőalmási, somogyomi magyar közösségi házak létrehozása, a kultúra és a fiatalok támogatása, hagyományőrző rendezvényeink megszervezése, valamint a szervezetépítés olyan magyarlakta településeken, ahol nincs helyi RMDSZ szervezet.

A küldöttgyűlésen 64 küldött vett részt, 54-en a megye magyarok lakta településeinek képviseletében, valamint 10-en az ifjúsági szervezetek delegáltjaként.

kapcsolódó

Hírlevél