Torockót nap mint nap kell építeni Fotó: fotó: www.torocko.eu

Torockót nap mint nap kell építeni

Az elmúlt 12 évben nagyszerű dolgok történtek Torockón: új utak, felújított épületek, és ami talán a legfontosabb, sok-sok fiatal család várja az ide látogatókat. Minderről egy nagyszerű polgármester munkájának eredményeként beszélhetünk – jelentette ki Hegedüs Csilla, az RMDSZ főtitkárhelyettese vasárnap Torockón.

Emlékeztetett arra, hogy 20 évvel ezelőtt, bármilyen perspektíva hiányában, sok fiatal hagyta el a települést, ma azonban ez újra él, és nem is akárhogy: Torockó minden bizonnyal ma Erdély egyik legszebb települése.

Az RMDSZ képviselője arra hívta fel a figyelmet, hogy Torockó ma, a Kulturális és Örökségvédelmi Minisztérium, a helyi önkormányzat és a Transilvania Trust közös erőfeszítései eredményeként felkerült az UNESCO Világörökségi jegyzék várományosi listájára. „Ez óriási lépés, amely számos lehetőség előtt nyit utat: megnő az idelátogató turisták száma, piacot teremtünk a helyi vállalkozóknak, a helyi termékeknek, de legfőképpen hosszú távú védelmet nyújtunk e településnek, mely igazi, élő történelem” – fogalmazott Hegedüs Csilla. Véleménye szerint mindezek, és még sok más eredmény amellett szól, hogy Szőcs Ferenc polgármesternek és az RMDSZ tanácsosainak június 10-e után is folytatniuk kell a megkezdett munkát. „Torockónak nem olyan emberekre van szüksége, akik négyévente eljönnek egy-egy órára, hanem olyanokra, akik mindig itt vannak, akiknek valóban minden torockói magyar számít, és akik nap mint nap, építik e nagyszerű települést, építik Erdélyt” – összegzett a Szövetség politikusa.

kapcsolódó

Hírlevél