Temes megyében járt az RMDSZ karavánja

Temes megyében járt az RMDSZ karavánja


Ötvösd, Józsefszállás, Végvár, Csene, Magyarszentmárton, Ótelek, Torontálkeresztes, Gyér, Nagyomor, Szapáryfalva, Bodófalva és Igazfalva településeket keresték fel június 1-3 között az RMDSZ önkéntesei. A „Minden Bánsági Magyar Számít” című karaván célja a régióban elő magyar nemzetiségű lakosság megszólítása, valamint az RMDSZ helyi jelöltjeinek támogatása volt.

Temes megyében 2008-2012 között Ótelek, Igazfalva, Újvár, Zsombolya és Újszentes irányítását látta el RMDSZ-es polgármester, de a megyében az idei helyhatósági választásokon két újabb önkormányzat vezetését veheti át a Szövetség színeiben induló polgármesterjelölt. Gyér községben polgármesternek induló Vajda Sándor a község román nemzetiségű lakosságának bizalmát is élvezi. Hasonló helyzetben van Igazfalván Ihász János, az RMDSZ jelenlegi polgármestere, aki egy újabb mandátumban szeretné folytatni a községben elkezdett munkát. A különböző nemzetiségek példás együttélését és tenni akarását mintázza Végváron a Csáky Pál polgármesterjelöltet támogató magyar, román és szerb közösségek összefogása. Egy újabb polgármesteri mandátum megszerzésére készül továbbá Óteleken Szabó Csaba Zoltán, Újváron Vajda Pál, Újszentesen Szilágyi Géza, valamint Zsombolyán Kaba Gábor. Mindannyian az RMDSZ színeiben elért eredményeikre és a helyi közösségek érdekében kifejtett munkájukra alapozva méretkeznek meg a június 10-i választásokon.

„Jól képzett és tapasztalt csapattal indultunk neki a kampánynak Temes megyében. Habár a demográfiai adatok nem a mi oldalunkon állnak, bízunk a bánsági magyarok összefogásában, mert csak együtt tudjuk tovább építeni közösségeink” – nyilatkozta a karaván kapcsán Halász Ferenc, az RMDSZ megyei tanácselnökjelöltje.

Fényképeket a Temes megyei RMDSZ Facebook oldaláról tölthetnek le: https://www.facebook.com/rmdsz.tm

kapcsolódó

Hírlevél