RMDSZ-MPP: folytatják az elkezdett együttműködést

RMDSZ-MPP: folytatják az elkezdett együttműködést

Január 25-én, hétfőn tartották idei első közös tanácskozásukat az RMDSZ és az MPP Kovászna Megye Tanácsa keretében működő frakciói. A közös frakcióülés célja, hogy kielemezzék az elmúlt év megvalósításait, valamint meghatározzák azokat a feladatokat, amelyek prioritást élveznek ebben az évben.

Tamás Sándor, az RMDSZ megyei szervezetének elnöke hangsúlyozta: „a két politikai szervezet 2015 májusában határozta el, hogy együtt fog működni az önkormányzati munkában és az erdélyi magyar politikában. Akkor sokan voltak, akik nem nézték jó szemmel ezt a lépést, sok negatív kritika ért minket mind az RMDSZ, mind az MPP tagságának részéről, de világos volt, hogy összefogás nélkül nem lehetett volna eredményeket elérni sem közigazgatási, sem politikai szinten.”

Kulcsár-Terza József parlamenti képviselő, az MPP megyei elnöke elmondta: „az összefogásnak értelme volt, örömmel észlelem nap mint nap, hogy azok véleménye is pozitív irányban változott, akik a legkeményebben ellenezték az RMDSZ és MPP közös parlamenti listáját, ennek az összefogásnak jó előszele volt a megyei önkormányzatban elkezdett együttműködés. Meggyőződésem, hogy az összefogás kimozdította a magyarságot a holtpontról, olyanok is elmentek szavazni, akiknek nem volt szándékukban addig.”

A két frakció közös döntése mentén támogatja a kommandói új iskola építését, valamint közösen tervezik az idei költségvetését is a megyének, kiemelten támogatva a turisztikai jellegű beruházásokat és hangsúlyosan odafigyelnek a megyei utak korszerűsítésének folytatására.

kapcsolódó

Hírlevél