Panzióvezetők találkozója

Panzióvezetők találkozója

Parajd Székelyföld egyik turisztikai célpontja, jelentős az idegenforgalom, ám az elmúlt években tapasztalható gazdasági válság erre a gazdasági ágazatra is rányomta bélyegét. A válságból való kilábalás volt a témája a Moldován József képviselőjelölt és Verestóy Attila szenátor, valamint parajdi panzióvezetők találkozójának.

Találkozóra hívta a november 29-én, csütörtökön 12 órától a parajdi kultúrotthon előcsarnokába a parajdi panzióvezetőket Moldován József képviselőjelölt és Verestóy Attila szenátor. Terítéken a sóvidéki turizmus fejlődése, illetve és a benne rejlő további lehetőségek feltérképezése szerepelt. Meghívott előadóként Mátéffy Győző, a Turisztikai Minisztérium Hargita megyei képviselője és dr. Horváth Alpár turisztikai szakértő, a Babes-Bolyai Tudományegyetem gyergyószentmiklósi kihelyezett tagozatának tanára vett részt a találkozón.

A szakértők előadásainak végső következtetése volt, hogy a vállalkozásbarát környezet kialakítása és az idegenforgalom fellendítése közös cél, ezért van szükség a kormányzati politika és a megyei, valamint a helyi vezetők együttműködésére a turisztikai vállalkozókkal. Emellett mindkét előadó együttműködésre bíztatta a panziótulajdonosokat, és az egyesületek előnyeit hangsúlyozta.

Moldován József képviselőjelölt felszólalásában elmondta, távközlési államtitkárként mindig a magyarság érdekeit tartotta szem előtt, és a kormányzatban betöltött szerepének köszönhetően rálátása van a törvényhozás menetére, fontos tapasztalatokat szerzett, amelyek segítségére lesznek parlamenti képviselőként végzett munkájában is.

– Az elkövetkező években azért fogok dolgozni a térség szenátorával és a helyi önkormányzatokkal együtt, hogy ez a térség is fejlődjön, meglévő értékeinkkel jobban tudjunk gazdálkodni. A turizmus az egyik legfontosabb kitörési pont, amelynek segítségével jobb megélhetést biztosíthatunk, gazdaságilag stabillá tehetjük az adott települést, életerős közösséget alkothatunk! – hangsúlyozta Moldován József képviselőjelölt a parajdi panziótulajdonosokkal tartott megbeszélésen.



kapcsolódó

Hírlevél