Molnár Zsolt a Temes megyei RMDSZ parlamenti képviselőjelöltje

Molnár Zsolt a Temes megyei RMDSZ parlamenti képviselőjelöltje

Döntött a képviselőházi és szenátusi jelöltlistákról a Temes megyei Területi Képviselők Tanácsa tegnap, szeptember 15-én, így Molnár Zsolt jelenlegi parlamenti képviselő vezeti a képviselőházi jelöltlistát, illetve Halász Ferenc területi elnök a szenátusi jelöltlista első helyezettje – tájékoztatott az RMDSZ Temes megyei Területi Állandó Bizottsága. A Kós Károly Közösségi Központban tartott ülésen az RMDSZ vezetőségét Kovács Péter ügyvezető elnök képviselte.

„Az önkormányzati választások után, az erősödő helyi képviselet mellett erősebb parlamenti képviseletet is kell biztosítanunk a romániai magyarságnak” – hangsúlyozta Kovács Péter ügyvezető elnök Temesváron, aki szerint ez csak akkor sikerülhet, ha felkészült politikusokat küldenek a parlamentbe, olyanokat, akik megállják ott a helyüket és befolyásolni tudják a magyar közösséget érintő kérdéseket, kivitelezhető, konkrét tervekkel pedig segíteni tudják az érdekképviseleti munkát.

„Molnár Zsolt az elmúlt négy évben munkájával bizonyította, hogy ismeri és szívén viseli a bánsági magyarok problémáit, alázattal dolgozott azokért, akik kitüntették őt bizalmukkal.  Emellett pedig olyan intézkedések, törvénymódosítások elfogadtatásában vállalt szerepet, amelyek az egész magyar közösség javát szolgálják” – méltatta a Temes megyei parlamenti képviselő érdemeit, kiemelve: a képviselőnek fontos szerepe volt két, fiatalokat érintő törvény kidolgozásában és életbe léptetésében is: az előbbi törvény előírja, hogy a felsőoktatásban végzettek hat hónapos szakirányú szakmai gyakorlatnak minősülő periódust tölthetnek el első munkahelyükön, munkáltatójuk pedig ezért állami támogatást kap cserébe, míg az utóbbi szerint szakmai tapasztalatnak ismerik el a szakirányon belüli önkéntességet.

Mint ismeretes, Temes megyében, a lakosság számarányának következtében, csupán a képviselőházi lista első helyezettje reménykedhet parlamenti mandátumban a visszaosztás következtében, így a Területi Állandó Bizottság döntésének értelmében csak ennek a helyezésnek a megpályázását kötötték támogató aláírások összegyűjtéséhez. Az augusztus 22-i leadási határidőre egyetlen jelentkező, Molnár Zsolt jelenlegi parlamenti képviselő adta le jelölési dossziéját, így a Területi Képviselők Tanácsa bizalmi szavazást adott a képviselőjelöltnek.

„A mandátumom legelején is elmondtam, hogy számomra ez nem kitűntetés, hanem szolgálat. Ehhez az elvhez tartottam magam az elmúlt négy évben. Megtiszteltetés volt számomra betölteni ezt a tisztséget. A megtiszteltetés első sorban felelősséget vonz maga után és munkámat e felelősség tudatában igyekeztem elvégezni” – mondta Molnár Zsolt a TKT ülésén, kiemelve, hogy hálával tartozik munkatársainak és az RMDSZ csapatának az elmúlt négy év eredményeinek elérésében. „Ezekre az eredményekre kell alapoznunk az idei év hátra levő részének munkáját, hisz ismét nagy feladat áll előttünk: az idei parlamenti választásokon meg kell mutatnunk, hogy a bánsági magyar közösség képes megtartani parlamenti képviseletét” – zárta mondandóját Molnár Zsolt.

 

kapcsolódó

Hírlevél