Moldován József Székelykeresztúron - Az asztalra kell csapni, ha szükséges!

Moldován József Székelykeresztúron - Az asztalra kell csapni, ha szükséges!

Bár a gazdasági válság Hargita megyében is érezhető, mégis kézzel fogható eredményeket ért el az elmúlt három évben az RMDSZ az infrastruktúra fejlesztése és a gazdaság élénkítése terén – hangsúlyozta Moldován József képviselőjelölt Székelykeresztúron. Az RMDSZ-jelölt Verestóy Attila szenátor társaságában vett részt lakossági fórumon Székelykeresztúron, Betfalván és Fiatfalván, hétfőn.

Székelykeresztúron és a közigazgatásilag hozzá tartozó két kis településen, Betfalván és Fiatfalván tartott lakossági fórumon vett részt Rafai Emil polgármester meghívására Verestóy Attila szenátor és Moldován József képviselőjelölt november 26-án, hétfőn. A rendezvények a gondok feltérképezését, a megoldáskeresést szolgálták.

– Eljöttek hozzánk érdekeink képviselői a bukaresti gáton – fogalmazott köszöntőjében a polgármester.

Moldován József képviselőjelölt összefoglalta az eddigi találkozókon szerzett tapasztalatait.

– Bár a gazdasági válság Hargita megyében is érezhető, mégis kézzel fogható eredményeket ért el az elmúlt három évben az RMDSZ az infrastruktúra fejlesztése és a gazdaság élénkítése terén, ugyanis sok állami és Európai Uniós pénzt hívtak le a helyi és megyei önkormányzatok, a parlamenti képviselet és a kormányzati tisztségviselők támogatásával – emelte ki beszédében a képviselőjelölt.

Megjegyezte, a nagy beruházásokat a helyieknek munkát adó, helyi cégek valósították meg. Moldován József ismételten felhívta a figyelmet a parlamenti választások fontosságára:

– Csak abban az esetben veszik figyelembe a magyarság érdekeit a számunkra fontos döntéseknél, ha mi is ott ülünk a tárgyalóasztalnál, és az asztallapra csapunk, mikor szükséges! A magyarság megosztottsága és az emberek nemtörődömsége azonban éppen ettől a sorsdöntő lehetőségtől foszthatja meg a nemzetünket! – hangsúlyozta a jelölt.

Verestóy Attila szenátor szülőföldjére, gyermekkorának színhelyére érkezett székelykeresztúri, fiatfalvi látogatásakor, többen is mosolyogva, nagy szeretettel fogadták.

Beszédében elmondta, huszonhárom évnyi politikai munkája során soha semmit nem kapott ajándékba a magyarság, a háttérben kemény munka, sok alku volt, mert csak a kis lépések politikája célravezető.

– A házat sem a tetőnél kezdik el építeni, mert jó alap, erős falak kellenek ahhoz, hogy sokáig biztonságban élhessünk benne – nyomatékosította.

 Az évek folyamán komoly eredményeket könyvelhet el a szövetség: a vagyon-visszaszolgáltatás, a magyar intézményteremtés, a kisebbségi jogok és a magyar oktatás terén.

kapcsolódó

Hírlevél