Március végén indul a Médiabefutó 2012

Március végén indul a Médiabefutó 2012

Március utolsó napján, Marosvásárhelyen kezdetét veszi a Médiabefutó nagyszabású erdélyi tehetségkutató 2012-es kiadása. Az ötéves szünet után visszatérő rendezvénysorozat alatt nyolc erdélyi városban bizonyíthatják a magyar fiatalok tehetségüket, a legjobbak pedig a május 13-i országos döntőben versenghetnek az értékes díjakért.

A Médiabefutót korábban 2004-ben, 2005-ben és 2006-ban szervezte meg a Transindex és az RMDSZ, a három kiadás alatt mintegy ezer fiatal lépett színpadra közel tízezer néző előtt. Akárcsak a korábbi években, most is három színpadi kategóriában versenyezhetnek a tehetségek: ének-zene, tánc illetve színpadi jelenet-versmondás-prózamondás kategóriában. A vetélkedő ezenkívül egy nem színpadi kategóriát is magába foglal: a DJ Remix kategóriában az idén 25 éves születésnapját ünnepelő Role zenekar egy dalát lehet remixelni.

A Médiabefutó 2012. helyi szakaszaira ma indult a jelentkezés a www.mediabefuto.ro oldalon. A helyi szakaszok helyszínei: Marosvásárhely (március 31.), Nagyvárad (április 3.), Szatmárnémeti (április 4.), Kolozsvár (április 5.), Sepsiszentgyörgy (április 14.), Székelyudvarhely (április 20.), Csíkszereda (április 21.), Gyergyószentmiklós (április 22.) A versenyek minden helyszínen 19 órakor kezdődnek, az előadást selejtező főpróba előzi meg az előadás napján, ennek pontos kezdési idejéről időben értesítik a jelentkezőket. A versenybe minden kategóriában 14 éven felüliek jelentkezhetnek, felső korhatár nincs. A rendezvényt idén is az RMDSZ és a Transindex szervezi.

„A Médiabefutó színpadán olyan, mára már ismertté vált művészek léptek fel először nagyközönség előtt, mint Zsók Levente, a Titán együttes, a Yesterdays együttes, Tolvai Renáta, Baricz Gergő, hogy csak pár olyan nevet említsünk, akikre büszke az erdélyi közösség, és akik innen elindulva azóta máshol is, akár nemzetközi színpadokon is bizonyították tehetségüket. Ugyanakkor úgy látjuk, hogy a Médiabefutó utolsó megrendezése óta eltelt években megújult, felfrissült a tehetségek palettája, szükségessé téve egy ilyen jellegű közszemle ismételt elvégzését” – fejtette ki Bodor László, az RMDSZ programokért és ifjúságért felelős főtitkárhelyettese. „Hűen az eredeti elképzelésünkhöz, a rendezvény célja ez alkalommal is olyan erdélyi magyar fiatal tehetségek felkutatása és népszerűsítése, akik kiemelkedő adottságokkal rendelkeznek, továbbá a művészetek valamely területén figyelemreméltóan teljesítenek. Felkarolásuk által a Médiabefutó a magyar fiatalok érvényesülését, az erdélyi kulturális élet fellendülését hivatott elősegíteni, bebizonyítva, hogy Erdély is bővelkedik elismerésre váró tehetségekben” – egészítette ki.

„A Médiabefutót az egyik legsikeresebb rendezvényünknek tartjuk, az öt-hat évvel ezelőtti események felhajtó erejét a mai napig érezzük. A versenyeken életre szóló barátságok kötődtek, közös projektek születtek, és ha meglátunk valakit Médiabefutó pólóban, azonnal úgy tekintünk rá, mint akivel együtt voltunk részesei egy nagy közös élménynek. A Médiabefutó elsőként bizonyította azt, amit később a magyarországi tehetségkutatók is megmutattak, hogy Erdélyben rengeteg fiatal tehetség van. Számtalanszor hallottuk már azt a kérdést, hogy mikor lesz ismét Médiabefutó? Most végre itt a válasz” – nyilatkozta Balázsi-Pál Előd, a Transindex felelős szerkesztője.

Hírlevél