Létrejött az RMDSZ Brassó megyei Nők Szervezete

Létrejött az RMDSZ Brassó megyei Nők Szervezete

 Az RMDSZ Brassó megyei szervezetének keretén belül augusztus 14-én alakult meg az RMDSZ Brassó megyei Nők Szervezete.

A szövetségi elnök által kinevezett Kezdeményező Bizottság tagja, Nagy Emese, szakmai segítségnyújtással támogatta az alakuló megyei szervezetet az előkészítési szakaszban. Az ülésen beszámolt az eddigi tevékenységekről hangsúlyozva a megyei szervezetek megalakulásának fontosságát. “Nagyon örültem a hosszú sor látványának, ami a regisztrációnál fogadott! A mai nap jó példa arra, hogy a nők pozitív hozzáállásának köszönhetően mennyire látványos az ötletmagtól a konkrét megvalósításig vezető út.”

 

Az egybegyűlt nőket Kovács Attila, az RMDSZ Brassó megyei szervezetének elnöke is köszöntötte, elmondva, hogy örül a kezdeményezésnek és támogatását fejezte ki a Nők Szervezetének tevékenysége iránt.

 

Az RMDSZ Brassó megyei Nők Szervezete Kezdeményező Bizottságának tagjai: Farkas Anna Lili, volt parlamenti képviselő, az RMDSZ Brassó megyei szervezetének oktatásért felelős ügyvezető alelnöke, Domokos Melinda, kommunikációért felelős ügyvezető alelnök, és Tóásó Imelda, szórványért felelős ügyvezető alelnök. Domokos Melinda, a bizottság koordinátora beszámolójában kiemelte: “Élmény volt az, hogy a toborozási szakaszban a legnagyobb természetességgel érkeztek a pozitív válaszok. Az, hogy itt ma ilyen sokan összegyűltünk annak ellenére, hogy szórványmegyéről van szó, bizonyíték arra, hogy van érdeklődés a nőszervezet iránt, örülök, hogy felszínre tört a tenni akarás vágya!”

 

Az ülés során a 41 alapító tag megválasztotta a szervezet elnökségét és az országos alakuló ülés küldötteit is. Domokos Melindának szavaztak bizalmat az elnöki funkció betöltésére, ügyvezető elnök Tóásó Imelda, területi felosztás szerinti alelnökök: Brassó város - Farkas Anna Lili, Kárpát Kanyar - Fejér Anikó, Kőhalom vidék - Ferenc Piroska. A mandátumok az elkövetkezendő két évre szólnak.

 

Domokos Melinda, az RMDSZ Brassó megyei Nők Szervezetének elnöke köszönő beszédében elmondta: “Eddig is munkahelyemből fakadóan az érdekképviselet, a közösségi élet fejlődéséért dolgoztam. Hivatásomnak tekintem és ugyanezt a munkastílust és meggyőződést fogom a Nők Szervezetének tevékenységében is továbbvinni. Ebben a szervezetben szükség van azokra a már több mint tíz éve RMDSZ-ben tevékenykedő nők nagyszerű tapasztalatára is, ugyanúgy, mint a 18 éves fiatal lányokra, akik lehet, hogy még a közéleti szereplés közelébe sem kerültek eddig, viszont tele vannak ötletekkel. Úgy látom, hogy a Nők Szervezete igazából egy formális keretet biztosít számunkra ahhoz, hogy mindezt gyümölcsöztetni tudjuk.”

 

Már az ülés előtt elkészült a Brassó megyei Nők Szervezetének email csoportja: brassoinok@yahoogroups.com, amely a szervezeten belüli kommunikáció megkönnyebbítésére fog szolgálni.

 

Összegzésként elmondható, hogy az ülést jókedv, derült hangulat, érdeklődés és kíváncsiság jellemezte. A gyűlést szebbé tették Bálint Ilona saját kézzel festett kerámia művei, amelyeket kimondottan erre az alkalomra állított ki azzal a céllal, hogy még jobban tükröződjön a nőiesség, a szépség, az érték. Az ülés végén kötetlen beszélgetésekre került sor, a meghívottak által tett újabb javaslatokat és ötleteket az elnökségi tagok fel is jegyezték annak érdekében, hogy majd a megfogalmazódott igények szerint alakítsák a szervezet tevékenységét.

kapcsolódó

Hírlevél