Kolozsváron gyűjtött aláírásokat az RMDSZ európai parlamenti jelöltlistájára Vincze Loránt

Kolozsváron gyűjtött aláírásokat az RMDSZ európai parlamenti jelöltlistájára Vincze Loránt

A kolozsvári Györgyfalvi negyedben, valamint magyar civil szervezetek irodáiban gyűjtött aláírásokat az RMDSZ európai parlamenti jelöltlistájára Vincze Loránt képviselőjelölt Kolozsvár alpolgármestere, Oláh Emese és az RMDSZ városi szervezetének önkéntesei társaságában szerdán.

Az RMDSZ jelöltlistájának második helyére rangsorolt Vincze Loránt ismertette: a választás tétje, hogy több uniós támogatás jusson az erdélyi magyaroknak, és Európa törvényben rendezze az őshonos kisebbségek ügyét. Emellett meghívták a polgárokat az RMDSZ március 15-i kolozsvári rendezvényeire, és meghallgatták problémáikat, észrevételeiket is.

Az aláírásgyűjtés során kiderült, hogy május 26. nemcsak az európai választások miatt lesz fontos nap: egyik támogatónk pont azon a napon válik örömanyává. Olyan személy is aláírta listánkat, aki bevallotta: eredetileg nem tervezett részt venni a választáson, de személyes látogatásunk során meggyőztük, hogy fontos az erdélyi magyarság brüsszeli képviselete” – számolt be a jelölt.

Vincze Loránt ma Maros megyében gyűjt aláírásokat.

kapcsolódó

Hírlevél