Kiállunk a székely zászló mellett! Kiállunk Péter Ferenc és Ráduly Róbert Kálmán mellett!

Kiállunk a székely zászló mellett! Kiállunk Péter Ferenc és Ráduly Róbert Kálmán mellett!

Öt-öt ezer lejt vállal át az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezete azokból a pénzbírságokból, melyeket a székely zászló kitűzése miatt szabtak ki Péter Ferencre és Ráduly Róbert Kálmánra.

Mint ismeretes Maros Megye Tanácsának elnökét, Szováta egykori polgármesterét a marosvásárhelyi fellebbviteli bíróság 42 642 lejre bírságolta, amiért nem távolította el a Szovátai Polgármesteri Hivatal épületéről a székely zászlót. Csíkszereda polgármesterét pedig 75 130 lej kifizetésére kötelezi a Hargita megyei törvényszék, amiatt, hogy nem távolította el azonnal a székely zászlót a Csíki Játékszín előtti zászlórúdról a jogerős bírósági döntés ellenére.

Tamás Sándor, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke az esetek kapcsán elmondta: „A székely zászló ügye nemcsak egy település vagy politikus ügye, hanem az egész Székelyföld ügye. Miként a siker is közös, ugyanúgy, ha egy harcostársunkat a székely zászló miatt büntetés éri, annak a teherviselése is közös. Éppen ezért szolidaritást vállalunk Péter Ferenccel és Ráduly Róbert Kálmánnal.”

Az elnök felháborítónak tartja, hogy a bíróság Dan Tanasă szervezetének, a Méltóságért Európában Polgári Egyesület kérésének ad igazat a kisebbségi szimbólumok használata kapcsán, annak ellenére, hogy Dan Tanasă nem a közigazgatási egységek ellenőrzésével felruházott államigazgatósági hatóság. 

Jogtalan a kiszabott két büntetés is, de akár mennyire is próbálkoznak, ne gondolja senki, hogy ezzel ránk ijeszthetnek. A támadással és ellenségeskedéssel csak annyit érnek el, hogy az ilyen helyzetek még inkább összekovácsolják a magyar közösséget” – fogalmazott az elnök.

kapcsolódó

Hírlevél