Hangsúlyosabb védelmet a nőknek!  – a családon belüli erőszak megfékezésének hatékonyságáról tanácskoztak Hargita megyében (AUDIO)

Hangsúlyosabb védelmet a nőknek! – a családon belüli erőszak megfékezésének hatékonyságáról tanácskoztak Hargita megyében (AUDIO)

A NEEEM (Nők Elleni Erőszak Elleni Mozgalom) kampányról számolt be Lőrincz Csilla, az RMDSZ Nőszervezet alelnöke július 5-én, szerdán a Hargita megyei intézményközi munkacsoport ülésén. A családon belüli erőszak megfékezése érdekében tartott tanácskozáson a résztvevők három fontos eljárásról döntöttek: lerövidítik a távoltartási parancs érdekében benyújtott kérés elbírálásának idejét, a törvényszéki orvos hosszabb ideig áll majd a rendelkezésre, illetve létrehoznak egy olyan intézmények közötti együttműködésről szóló megállapodást, amely tartalmazni fogja, hogy konkrét esetben melyik intézménynek mi a feladata.

Lőrincz Csilla, az RMDSZ Nőszervezet alelnöke elmondta: „a jelenlevők egyetértettek a törvénykezés hiányosságával, és támogatták az RMDSZ Nőszervezet törvénymódosító javaslatát, amit június 29-én nyújtott be Csép Éva Andrea parlamenti képviselő. Ez a nők elleni erőszakot elkövetők szigorúbb büntetését, a bántalmazott nő azonnali védelmét sürgeti.”

Az ülésen a résztvevő intézményi képviselők – a megyei törvényszék, rendőrség, ügyészség, a közegészségügyi-, gyerekvédelmi és szociális igazgatóság képviselői, valamint a törvényszéki orvos, az Áradat Egyesület- és a Csíki Anyák Egyesületének vezetője – az intézményes együttműködés során észlelt hiányosságokra, problémákra kerestek megoldást, ezzel téve hatékonyabbá a bántalmazottak védelmét.

„Egy eredményes ülést zártunk, ehhez nagyban hozzájárult az is, hogy a jelenlevők a saját munkaterületükön észlelt problémákra hívták fel a figyelmet. Bebizonyosodott, hogy együttműködés révén tudunk konkrét megoldásokat találni, és hatékonyan dolgozni” – összegzett a Nőszervezet alelnöke.

Lőrincz Csilla nyilatkozata

kapcsolódó

Hírlevél