Folytatódik az aláírásgyűjtés Maros megyében

Folytatódik az aláírásgyűjtés Maros megyében

Az RMDSZ Maros megyei szervezetének elnöksége október 14-én 39.400 aláírást iktatott a Megyei Tanácsnál. Az alig tíz nap alatt összegyűlt aláírások nagy száma igazolja, hogy a megye polgárai fontosnak tartják a regionalizáció ügyét, a megye és Marosvásárhely jövőjét.

Az RMDSZ aláírásgyűjtő kampányát a történelmi egyházak és a Magyar Polgári Párt is támogatja. „Büszkék vagyunk a Maros megyeiekre, tíz nap leforgása alatt majdnem negyvenezren írták alá kezdeményezésünket, ami figyelmeztetés kell legyen mindenki számára, hogy létfontosságú kérdésekben a polgárok igényt tartanak arra, hogy közvetlenül, népszavazás révén meg legyenek kérdezve” - hangsúlyozta Brassai Zsombor megyei elnök.

 

Az aláírásgyűjtés folytatódik egészen a november 14-re tervezett megyei tanácsülésig. Mivel a román pártok sajnálatos módon etnikai kérdéssé torzították a kezdeményezést és ennek megfelelően elhatárolódtak az ügy támogatástól, az RMDSZ saját felelősségeként vállalja át a román polgárok megkeresését is. Az RMDSZ helyi szervezetei, önkéntesei Marosvásárhelyen és vidéken is folytatják az aláírásgyűjtést bízva abban, hogy a nagyarányú lakossági támogatás meggyőző erővel hat a politikai egyeztetésekre is.

kapcsolódó

Hírlevél