Ferencz Csaba nemcsak hivatalt, hanem közösséget vezet – Csíkpálfalva községben az elkövetkező években aszfaltszőnyeg kerülhet az összes útra

Ferencz Csaba nemcsak hivatalt, hanem közösséget vezet – Csíkpálfalva községben az elkövetkező években aszfaltszőnyeg kerülhet az összes útra

A Csíkpálfalva község polgármesteri tisztségéért, az RMDSZ színeiben újra induló Ferencz Csaba ismertette megvalósításait és terveit május 26-i, csütörtöki sajtótájékoztatóján. Elmondta, a közösségtől rengeteg biztatást kapott, ezért döntött az újrázás mellett. Most megjelent programfüzetében látszanak az elmúlt négy év nagyszámú megvalósításai. Összesen 7,2 kilométernyi községi utat aszfaltoztak európai uniós pályázattal lehívott pénzből, és tervezik a fennmaradó hat kilométer korszerűsítését is, szintén uniós forrásból, ez az elkövetkező években megvalósulhat.

Június végére befejezik az ugyancsak uniós pénzzel finanszírozott pálfalvi és delnei kultúrotthon felújítását-bővítését, valamint a delnei napközi otthon építését. A jövőre vonatkozóan már elkészítették a tervet az új támogatási időszak vidékfejlesztési pályázatára. „A közösségtől annyi bátorítást kaptam, hogy erre a bizalomra a továbbiakban is rá szeretnék szolgálni” – jelentette ki Ferencz Csaba. Tervei között említette még a csomortáni, olimpiai méretű medencével rendelkező strand felújítását, valamint mellette egy minifocipálya kialakítását, a helyi közbirtokosság segítségével, illetve uniós támogatással, Pálfalván pedig ravatalozó építését szeretne helyi és megyei önkormányzati, illetve közbirtokossági hozzájárulással, az ehhez szükséges összeg nagy részét már elkülönítették a község költségvetésében.

A sajtótájékoztatón részt vett Korodi Attila parlamenti képviselő is, aki szerint Ferencz Csaba nemcsak egy hivatalt vezet, hanem egy közösséget. „Ferencz Csaba közösségi ember, ami nagyon látszik a településen: a fejlesztések összhangban vannak a közösség elvárásaival, és amit elterveztek, azt véghez is vitték. Lakhelyemről mindig kellemes érzés átugorni a szomszédba, ott könnyű segíteni a helyieken, mivel jól működnek a dolgok” – méltatta a jelenlegi községvezető és csapata munkáját a képviselő.

Az RMDSZ Csíkpálfalva községi tanácsosjelöltjei: Kovács Nagy Ferenc, Csiszer Gábor, Csomortáni Ernő, Molnár Levente, Erőss Zsolt, Ferencz Zsófia, Gegő Mihály, Ruczuj Imre, Baczani János Levente, Török Nagy Klementina, Gál Jakab, Csomortáni Levente, Pál László, Bakó Zoltán, Kovács Attila.

kapcsolódó

Hírlevél