Felhívás – az RMDSZ magyar szakembereket toboroz Románia EU-s elnökségének időszakára

Felhívás – az RMDSZ magyar szakembereket toboroz Románia EU-s elnökségének időszakára

2019. január elsejétől Románia veszi át fél évre Európa Tanácsának elnökségét. Fontos időszakban kerül az ország a Tanács élére: nemcsak Európa biztonsága, versenyképessége kerül terítékre, hanem az Uniónak azon is dolgoznia kell, hogy megerősítse az európai identitástudatot, miközben Nagy-Britannia kilép az EU-ból, és május végén európai parlamenti választásokat is szerveznek.

A romániai magyar közösségnek is részt kell vennie ebben a folyamatban: meg kell mutatnunk erdélyi értékeinket, és képviselnünk kell sajátos érdekeinket Európában. 

Annak érdekében, hogy hozzájáruljunk az EU-s elnökség sikeréhez, és lehetőségünk legyen befolyásolni a döntéseket, az RMDSZ magyar szakembereket toboroz. Számukra megnyílik a lehetőség, hogy állásokhoz jussanak az elnökség ideje alatt az illetékes intézményekben, Bukarestben vagy Brüsszelben. Olyan szakembereket keresünk, akik jártasak az európai uniós szakpolitikák területén – akik gazdaság, környezetvédelem, regionális fejlesztés, mezőgazdaság, oktatás, ifjúság, többnyelvűség, közigazgatás, jogalkotás szakterületen dolgoznak.

A jelentkezők számára eligazítót és szakmai képzést szervezünk május 17-én, csütörtök délután 4 órától az RMDSZ ügyvezető elnökségén (Kolozsvár, Majális utca 60. szám).

A fényképes önéletrajzokat május 14-ig várjuk az euelnokseg@rmdsz.ro e-mail címre. A jelentkezés feltétele minimum 3 éves szakmai tapasztalat valamely területen, amelyet az európai szakpolitikák lefednek (gazdaság, környezetvédelem, regionális fejlesztés, mezőgazdaság, oktatás, ifjúság, többnyelvűség, közigazgatás, jogalkotás).

kapcsolódó

Hírlevél