Egységes fellépés az erős brüsszeli képviseletért Fotó: Fotó: Bethlendi Tamás

Egységes fellépés az erős brüsszeli képviseletért

Az RMDSZ az erdélyi, a székelyföldi magyar emberek érdekeit kívánja szolgálni, ehhez kormányzati és európai eszközöket egyaránt felhasznál, ezért is fontos a május 25-ei európai parlamenti választás, hiszen közösségünk erejét méri itthon és Európában is – hangsúlyozta Winkler Gyula hétfő délután Gyergyószentmiklóson, ahol a helyi vállalkozókkal találkozott.  Elmondta, a Magyar Polgári Párttal kötött stratégiai partnerség célja a romániai magyar közösség érdekérvényesítő képességének növelése, ezen belül az európai parlamenti választáson való sikeres részvétel biztosítása. 

"Az RMDSZ európai parlamenti választási programjába beillesztettük az MPP javaslatait is, így született meg a végleges dokumentum, amely tartalmazza a Szövetség európai érdekérvényesítésének alapelveit, célkitűzéseit, a kisebbségvédelem mellett a mezőgazdasági és vidékfejlesztési elképzeléseinket is. Ennek része az Erdély 2020 fejlesztési terv, amely gazdáink, vállalkozóink, önkormányzataink számára készült, akár kézikönyvként is használható, hiszen az elkövetkező hét év uniós fejlesztési irányait figyelembe véve azonosítja be Erdély, Székelyföld modernizálásához szükséges prioritásokat és rendeli hozzá az uniós forrásokat” – ismertette Winkler Gyula, aki elhozta a gyergyószentmiklósi vállalkozóknak a Gazdasági Tanács által május 16-án elfogadott, aktualizált változatot.  "Céljaink közösek, eszközeink olykor változtak, de most május 25-én, vasárnap egységes erővel kell fellépnünk, hogy erős erdélyi magyar képviselet legyen Brüsszelben. Romániának mindenképp 32 képviselője lesz az EP-ben, az már rajtunk múlik, hogy közülük hány lesz magyar” – hívta fel a figyelmet a vasárnapi választások tétjére Winkler Gyula.

 

A város polgármestere, Mezei János is jelen volt az eseményen, és támogatásáról biztosította az EP-képviselőt.

 

A fórumon részt vett Bende Sándor, az RMDSZ Gyergyó területi szervezetének elnöke, Bányász Lehel gyergyószentmiklósi RMDSZ-elnök, Moldován József parlamenti képviselő, Haschi András a Hargita megyei Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökség (APIA) igazgatója és Lackzó-Albert Elemér, Gyergyóremete polgármestere. Ezt megelőzően az EP-képviselő Gyergyóditróban találkozott a térség vállalkozóival.

 

Winkler Gyula kedden Parajdon és Korondon lakossági fórumon vesz részt, délután a farkaslaki turisztikai iroda avatóján lesz jelen. Winkler Gyula erdélyi körútjának képes beszámolóját a http://winklerkampanyban.tumblr.com/oldalon találják.

kapcsolódó

Hírlevél