Egy csapatban Farkaslaka községgel

Egy csapatban Farkaslaka községgel

Egy csapatban fogok dolgozni a település vezetőivel – fogalmazott Moldován József képviselőjelölt a farkaslaki kultúrotthonban tartott községgyűlésen.

November 15-én, csütörtökön este 7 órától Megkérdezzük. Megbeszéljük! címmel községgyűlést szervezett Kovács Lehel polgármester a farkaslaki kultúrotthonban. A találkozó meghívottja Dr. Verestóy Attila szenátor, az RMDSZ udvarhelyszéki szervezetének elnöke és Moldován József parlamenti képviselőjelölt voltak.

Elsőként Geréb Péter alpolgármester köszöntötte a jelenlevő falustársakat, majd Kovács Lehel polgármester ismertette a helyhatósági választások óta eltelt idő alatt véghezvitt megvalósítások hosszú sorát.

- Büszke vagyok Önökre, a községünkre, a mi csapatunkra! Igen szép számban vagyunk most jelen: ez azt jelenti számomra, hogy mindannyiunkat érdekel, hogy mi történik velünk, községünkkel, és az is foglalkoztat, hogy mi fog történni a jövőben a magyarsággal itthon, Erdélyben. Megvalósításaink mind a csapatmunkának köszönhetőek, hiszen segítettek a lakosok, a vállalkozók, Hargita Megye Tanácsa, és az RMDSZ a parlamentben. A mi legnagyobb fegyverünk a szavazatunk, használjuk ezt a fegyvert, és menjünk el minél többen szavazni december 9-én – hangsúlyozta a polgármester.

Moldován József a felelős döntés fontosságára hívta fel a figyelmet beszédében:

- Eddigi munkám során rájöttem, ahhoz, hogy közösségeinket tudjuk fejleszteni, ahhoz, hogy olyan közösségekben éljünk itthon, Székelyföldön, amelyeknek van jövője, ott kell lennünk a döntéshozásban, ott kell lennünk Bukarestben és Brüsszelben. Kampányidőszakban vagyunk, és én úgy gondolom, hogy most nincs itt az ígéretek és a felelőtlen kijelentések ideje, hiszen az egész erdélyi magyarság jövője a tét. Én azt vállaltam, hogy a helyi vezetőséggel egy csapatban dolgozni fogok Farkaslaka jövőjéért, azért, hogy amire szüksége van Farkaslakának, az meglegyen. Nem tudom azt ígérni, hogy minden meglesz, de abban biztosak lehetnek, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki magunkból az önök érdekében. Azonban az önök döntésén múlik, hogy hogyan tudjuk a választás után érvényesíteni jogainkat és képviselni érdekeinket – nyomatékosította a közelgő szavazás jelentőségét a képviselőjelölt.

Dr. Verestóy Attila szenátor is az akaratuk kinyilvánítására szólította fel a farkaslakiakat, és a „makacs számokra” irányította a jelenlevők figyelmét, bizonyítva matematikailag, hogy mintegy 94 százalékban a román pártokat erősítik a kisebb magyar pártra adott szavazatok.
 

Tájékozódás a kis- és középvállalkozások helyzetéről

Gazdasági-fejlesztési menetrend kidolgozását készíti elő Moldován József képviselőjelölt – ezt a szándékát nyomatékosította Farkaslakán és környékén is a kis-és középvállalkozókkal való találkozóján.

Két vállalkozást keresett fel Moldován József képviselőjelölt és Kovács Lehel polgármester november 15-én, csütörtökön Farkaslaka környékén. Elsőként a nyikómalomfalvi Laszlo-Constr földmunkálatokkal is foglalkozó építkezési vállalkozás vezetőjével, László Zsolttal folytattak megbeszélést, hogy tájékozódjanak a munkafeltételekről és a cég helyzetéről. A mintegy 70 alkalmazottat foglalkoztató vállalkozás kimagasló a térségben, a sok megbízásnak és a széles tevékenységi körnek köszönhetően hosszú ideje stabil munkahelyeket biztosít.

Az építőipari cég után a farkaslaki Grilltex Kft. telephelyére látogattak, ahol Miklós Imre cégvezető mutatta be a termelőegységet. A vállalkozás jelenleg 22 alkalmazottnak biztosít munkát faszén, faszénbrikett, pellett és fabrikett, valamint ágyásszegély gyártásával.

– Jómagam is végigjártam a ranglétrát, voltam egyszerű munkás, három műszakban dolgoztam, majd egyre fennebb haladtam, vezető beosztásba kerültem, ezért elég jól tudom, milyen helyzetben vannak a vállalkozások, és milyen szerepet töltenek be a közösség életében – fejtette ki a képviselőjelölt.

Mint mondta, az elmúlt két és fél évben a képviselői körzet minden egyes települését végigjárta, rengeteg információt halmozott fel a terület gazdasági helyzetével kapcsolatban.

– A célom az, hogy a helyi vezetőkkel, vállalkozókkal együtt gazdasági-fejlesztési menetrendet állítsunk össze, ezen kívül a Gazdasági Tanács tagjaként azt mondhatom, hogy elsődleges fontosságú a stabil pénzügyi, adózási jogi környezet kialakítása, amely lehetővé tenné a hosszú távú tervezést a vállalkozók számára. Ugyanakkor szükségesnek tartom, hogy a helyi termelőket, kisvállalkozókat is védő törvényes előírások szülessenek – jelentette ki Moldován József képviselőjelölt.



kapcsolódó

Hírlevél